Boekenplank:
Kies
 • Home
 • R
 • Heleen van Royen

Boeken van Heleen van Royen

Meer over Heleen van Royen

Genre: Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Nederland

Website: Heleen van Royen


Overzicht

 • Bloed, zweet en tranen
 • De gelukkige huisvrouw
 • De mannentester
 • De ontsnapping
 • Godin van de jacht
 • Juice
 • Sabine

Yvonne de Graaf

 1. De hartsvriendin
 2. Verboden vruchten

Non-Fictie

 • De naaimachine
 • Het grote Heleen van Royen zomerboek
 • Je zal er maar mee getrouwd zijn
 • Kind van mijn vader
 • Moeder, dochter, minnares
 • Selfmade
 • Sexdagboek
 • Stout
 • Vulpen

Dubbel uitgegeven titels

 • Leven met lef - zie Je zal er maar mee getrouwd zijn
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloed, zweet en tranen
Drie korte verhalen van Heleen van Royen nu voor het eerst gebundeld.

In Genade komt het internationale terrorisme wel heel dicht bij huis, in De gigolo onderzoekt Heleen de kwaliteit van te huur staand mannelijk schoon en in Sabine blijkt paniek in extreme situaties een bizarre raadgever.

Spannend, sexy en stoer: Heleen van Royen ten voeten uit.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789049951726
Uitgever: HvR
De gelukkige huisvrouw
Maak kennis met Lea Meyer-Cornelissen, een 31-jarige 'kakmadam' uit Aerdenhout, die emancipatie een vies woord vindt en wier echtgenoot Harry in het vastgoed zit ('wat dat is weet ik niet, maar het geld komt met scheppen binnen').

Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. Lea's lesbische vroedvrouw Machteld heeft de aanstaande moeder een thuisbevalling aangepraat, maar de weeën zetten niet door en na urenlang modderen moet Lea alsnog naar het ziekenhuis. De baby wordt langs de 'natuurlijke' weg 'gehaald' - via schaar, pomp en tangen.

De bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr. blijkt het startschot voor een ontroerend en aangrijpend verhaal. Iedereen in Lea's omgeving is in de - roze - wolken, behalve Lea zelf. Ze ontspoort volledig, wordt opgenomen in een kliniek en belandt uiteindelijk op de sofa van jetset-shrink Beau van Kooten. Hij probeert haar ervan te overtuigen dat de tragische dood van haar vader - toen Lea dertien jaar was - de oorzaak is van haar huidige crisis...
De Gelukkige Huisvrouw - 2010
Regisseur: Antoinette Beumer
Cast: Carice van Houten, Waldemar Torenstra, Marcel Hensema, e.a.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789049952518
Ebook: 9789049951573
Uitgever: Vassallucci
De mannentester
'En hoe ver wilt u dat ik met hem ga?'

'Zo ver als je komt. Je hebt carte blanche.'

'Dank u. Dat is fijn om te weten.'

Ik vatte haar zojuist gegeven akkoord ruimer op dan Anna vermoedde. Het zou niet bij testen alleen blijven. Indien haar aanstaande door de mand zou vallen, zoals het gros van de mannen dat deed, zou ik ter plekke een subtiele, passende wraakactie toepassen.

Victoria is een 27-jarige femme fatale met een uniek beroep. Ze is mannentester. Ze laat zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. De ongenaakbare Victoria kent geen scrupules, werkt professioneel en doelgericht. Ze reist van Sevilla naar Londen, van Milaan naar New York, waar ze even gemakkelijk van naam als van uiterlijk wisselt. Geen man is veilig voor haar. In haar gedrevenheid om ontrouw aan de kaak te stellen past ze duistere methodes toe...
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789049951177
Ebook: 9789049951412
Uitgever: HvR
De ontsnapping
'Ik heb een man, twee kinderen en een koophuis. Ik ben gezond, zij ook, we hebben het goed, we hebben alles. Soms kijk ik op een afstandje toe en wacht ik vergeefs op de ontroering die met het kijken naar je gezin gepaard schijnt te gaan. Waarom werkt het niet meer bij mij?'

Julia de Groot is 36 jaar. Op het eerste gezicht ontbreekt het haar aan niets, maar de werkelijkheid is anders. Haar passieloze huwelijk, het gezinsleven en het juk van het huishouden benauwen haar zo, dat ze een radicaal besluit neemt. Van de ene dag op de andere verlaat ze man en kinderen en vertrekt naar de zon...

Julia wordt vergezeld door de geest van haar jonggestorven broer Jimmy, met wie ze vlak voor zijn dood een geheim verbond heeft gesloten. Jimmy helpt zus 'Jules' op weg en moedigt haar aan, terwijl Julia, afgesneden van man en kinderen, alles probeert waar te maken wat ze hem ooit heeft beloofd.

Wanneer Julia de onweerstaanbare Romeo ontmoet, ontdekt ze wat ze haar leven lang heeft gemist, zowel in haar hart als in haar bed. Romeo dwingt Julia af te rekenen met het verleden en stelt haar de hamvraag: durft ze nog terug naar huis?
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789049950637
Ebook: 9789049951665
Uitgever: HvR
Godin van de jacht
'Al word ik in naam de jouwe, Oscar, mijn lichaam blijft van mij.'

Diana de Wit vormt met haar man Oscar en haar twee kinderen de hoeksteen van de Nederlandse samenleving. Ze brengt de kinderen naar de crèche, zet haar gezin verantwoorde maaltijden voor en doet belastingaangifte. In feite is ze een modelburger, op één detail na: Diana heeft minnaars.

'Ik hecht me snel aan mensen en in het bijzonder aan mannen.'

Diana is gelukig met drie mannen: haar echtgenoot Oscar, haar oudere minnaar Tim en haar jonge chatlover Joshua. Minder gelukkig is ze wanneer ze er op een zomerse dag achter komt dat ze zwanger is. Als Diana ook nog haar trouwring verliest, dreigt alles was ze liefheeft haar te ontglippen.

'Misschien is God de stem waarop je wacht...'

Godin van de jacht is een hilarische, fel-realistische roman over een vrouw die opkomt voor haar recht op seksualiteit en waarin de lusten en lasten van het moderne huwelijksleven centraal staan. Het is een vlammend pleidooi voor open relaties en een gezond liefdesleven, waarbij niet alleen de man aan zijn trekken komt.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789050008433
Ebook: 9789049951658
Uitgever: Vassallucci


Juice

Claire Jansen is artiestenmanager. Als een van haar talenten in opspraak raakt, bedenkt zee een gewaagd plan om erger te voorkomen. Maar of het werkt?

De 42-jarige Claire Jansen is een succesvolle artiestenmanager. Ze beschouwt haar artiesten als familie en gaat voor ze door het vuur. Als een van haar jonge talenten het mikpunt wordt van een juicekanaal, bedenkt Claire een gewaagd plan om haar mensen beter te beschermen. Is dit een briljante zet of maakt ze de problemen alleen maar groter?

Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044364491
Ebook: 9789044364507
Uitgever: The House of Books
Sabine

Sabine is eerder verschenen in de verhalenbundel Bloed, zweet en tranen en in het magazine Zin, niet-correcte erotische verhalen van vrouwen.

Sabine is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789085162308
Uitgever: B for Books

Yvonne de GraafDe hartsvriendin
Yvonne de Graaf is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin.

Wanneer Mona het op Yvonne's veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een daadkrachtige vrouw die niet langer met zich laat sollen.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048817955
Ebook: 9789048817962
Uitgever: Lebowski
Verboden vruchten
'Je bent veertig, dit is het moment van de waarheid. Je moet de feiten onder ogen zien.'

De veertigste verjaardag van Yvonne de Graaf brengt een aantal onaangename verrassingen met zich mee. Zo laat Yvonne's beste vriendin Mona verstek gaan, bedankt echtgenoot Maarten voor het eerst tijdens hun huwelijk voor orale verwennerij en verrassen haar twee tienerkinderen hun moeder met een wel heel onalledaags cadeau: een gay best friend (GBF). Deze nieuwe beste vriend confronteert Yvonne op ongezouten wijze met haar overgewicht en haar ingeslapen seksleven.

* Het boek De hartsvriendin heeft een open einde. Het ca. 112 pagina's tellende boek Verboden vruchten bevat het einde van het verhaal van Yvonne.

Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789048839889
Ebook: 9789048839896
Uitgever: Lebowski

Non-FictieDe naaimachine
Alle ups en downs uit het gezin van Heleen van Royen. Naast succesvol schrijfster is Heleen van Royen ook moeder van twee. Dat leverde door de jaren heen veel hilarische, opvoedkundige en ontroerende anekdotes op over nachtbraken, vieze woorden, luizenterreur en puberperikelen.

Lees mee met zestien jaar chaos, regels en liefde in het gezin Van Royen. Speciaal voor deze bundel schreef Heleen enkele nieuwe verhalen over haar gezin.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789049951511
Ebook: 9789049951580
Uitgever: HvR
Het grote Heleen van Royen zomerboek
Een heerlijke bundel vol columns over alle zomerse beslommeringen in het gezin Van Royen: reizen, thuisblijven, kinderen vermaken, jezelf vermaken, huisdierlogees en huisdierbegrafenissen...

Maar ook fragmenten en deleted scenes uit Heleens boeken.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789049951795
Uitgever: HvR
Je zal er maar mee getrouwd zijn
Je zal er maar mee getrouwd zijn bevat een selectie van de beste columns die Heleen van Royen de laatste twee jaar publiceerde in Het Parool. Haar spraakmakende stukken - met prachtige, zelfgemaakte foto's - handelen onder meer over het haar van Willem Lust, stalkers, de schrijver Vulpen, die haar geld voor sex biedt, opdringerige Mediterrane types, Heleens familieleven, Opzij en 'andere zaken waar grote schrijvers zich mee bezighouden'.

Na de lancering van haar kaskraker Godin van de jacht in 2003, is ook Je zal er maar mee getrouwd zijn soulfood voor psychologen, vrouwen, en mannen met en zonder haar.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789050005326
Uitgever: Vassallucci
Kind van mijn vader

De gelukkige huisvrouw, de debuutroman van Heleen van Royen, verscheen in 2000. Tien jaar later werd het boek succesvol verfilmd. Wat betekent het voor een auteur als haar geesteskind door anderen wordt bewerkt? In hoeverre mag ze zich ermee bemoeien?

Kind van mijn vader bevat een selectie e-mails die Van Royen tijdens de verfilming schreef aan o.a. de regisseur, haar man en haar uitgever.

Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789085643746
Uitgever: Aeropagus
Moeder, dochter, minnares

Een ode aan leven, liefde en lust...

In 2020 zit Heleen van Royen twintig jaar in het schrijversvak en dat vieren we met Moeder, dochter, minnares. De bundel bevat niet eerder gepubliceerde columns, langere stukken over o.a. de keer dat ze XTC nam met haar vriend Bart of haar ontmoeting met George Michael (na zijn allerlaatste concert) via zijn vriend Fadi Fawaz. Maar ook de afscheidsspeech die ze voorlas op de uitvaart van haar moeder en een vooruitblik over haar aanstaande 'omaschap'.

Samen geven de stukken een mooi beeld van de afgelopen twintig jaar en van alle vrouwen die Heleen is.

Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044360615
Ebook: 9789044360622
Uitgever: The House of Books


Selfmade

Heleen van Royen maakte de afgelopen jaren op obsessieve wijze foto's van zichzelf. Ze gebruikte haar mobiel, een webcam en spiegels om haar stemming, lichaam en seksualiteit vast te leggen. Dit resulteerde in een omvangrijke collectie beelden waarin de auteur zich zowel letterlijk als figuurlijk blootgeeft.

Selfmade bevat een selectie van de fotografische zelfportretten, die zijn ingedeeld in vijf thema's: licht, liefde, seks, vergankelijkheid en duisternis.

Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048821013
Uitgever: Lebowski
Sexdagboek
Dit is een boek over 365 dagen seks. Opwindende, harde, tedere, experimentele, luie, energieke, lustvolle, jubelende, routineuze, wonderlijke seks. Dit is ook een boek over vrouw-zijn, ouder worden, lichamelijkheid, schaamte en schaamteloosheid, overgave, en natuurlijk: een innige liefde. Dit boek is een daad.

Waarom het er nu pas is?
HvR: 'Het bespreken van je sexleven is een taboe. Daar heb je het niet over. En daarom moet dit boek worden geschreven. Iemand moet het doen. Laat mij dat dan maar zijn.'
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789048838677
Ebook: 9789048838684
Uitgever: Lebowski
Stout
Moderne vrouwen zoals Heleen van Royen en Marlies Dekkers - en de geïnterviewde vrouwen in dit boek - verkeren in een positie die hun eigen moeders en oma's nooit hebben gekend. De moeder van Heleen werd ontslagen toen ze trouwde, de Brabantse Marlies was 'gedoemd' tot een huisvrouwenbestaan. De huidige generatie vrouwen is bevrijd en kan haar eigen broek ophouden (of laten zakken, indien gewenst). Wat heeft die seksuele vrijheid vrouwen van nu gebracht? En wat brengt zij hun dochters?

Gelardeerd met quotes van en interviews met Anita Witzier, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Catherine Keyl, Sylvana Simons, Renate Verbaan, Leontien van Moorsel, Claudia de Breij, Daphne Bunskoek, Fatima Moreira de Melo, Chazia Mourali en Willeke Alberti, is Stout een onmisbaar boek voor iedere vrouw die op zoek is naar de grenzen en contouren van het stoute bestaan anno nu.

Stout daagt vrouwen uit om na te denken over hun mate van bevrijd zijn; Stout geeft het begrip stoute vrouw een nieuwe definitie; Stout verleidt vrouwen hun seksuele fantasieën en avonturen te delen; Stout stelt vrouwen op de proef door hen te onderwerpen aan de Stout-test; Stout biedt inzicht in het hedendaagse aanbod van lingerie; Stout onthult hoe stout elf bekende en succesvolle Nederlandse vrouwen zijn.

* Geschreven door Heleen van Royen en Marlies Dekkers.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789049950361
Uitgever: HvR
Vulpen
Wie is toch die bekende Nederlandse schrijver die wil betalen voor seks met Heleen van Royen? Voor het eerst gebundeld: Vulpen, het complete verhaal, onverkort en ongecensureerd.

Heleen houdt met haar edgy columns altijd veel lezers in haar ban. Een van de meest veelbesproken feuilletons van de laatste jaren is nu gebundeld.

Vulpen komt niet alleen in de traditionele papieren vorm uit, maar is ook als App te downloaden op de iPhone. Heleen van Royen is hiermee de eerste Nederlandse bestsellerauteur wiens werk als App verschijnt.
Schrijver: Heleen van Royen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789049951429
Ebook: 9789049951887
Uitgever: FMB

Dubbel uitgegeven titelsLeven met lef

Zie voor de beschrijving van dit boek: Je zal er maar mee getrouwd zijn.

Leven met lef is een herziene en uitgebreide uitgave van Je zal er maar mee getrouwd zijn.

Schrijver: Heleen van Royen
Oorspronkelijke titel: zie Je zal er maar mee getrouwd zijn
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050005647
Uitgever: Prometheus