Boekenplank:
Kies

Boeken van Brian Ruckley

Meer over Brian Ruckley

Genre: Fantasy / SF

Website: Brian Ruckley


De godeloze wereld / Godless World

  1. Zwaarden van eer - Winterbirth
  2. Erfgenaam van bloed - Bloodheir
  3. Ondergang - Fall of Thanes

gedetailleerd overzicht

De godeloze wereld / Godless WorldZwaarden van eer
Er bestaat al vele eeuwen lang een wankele vrede tussen de clans van het Ware Bloed en de oude rassen. Maar als de winter nadert marcheren de legers van de Zwarte Weg zuidwaarts, vanuit het land ver voorbij de Vallei der Stenen waar ze ooit naar verbannen werden. Terwijl het zwaardgekletter steeds luider wordt en de vestingen van de clans branden, is duidelijk dat één man verantwoordelijk is voor al het geweld: Aeglyss, een man wiens lust naar macht slechts gestild zal zijn als hij zijn doel heeft bereikt. Marcherende legers. Zwaardgekletter. Mensen gevangen in een web van magie, politieke intriges en eerwraak. Een maatschappij op de rand van grootse veranderingen...
Schrijver: Brian Ruckley
Oorspronkelijke titel: Winterbirth
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-4747-2
Uitgever: Mynx
Erfgenaam van bloed
Terwijl de veldslagen tussen de Zwarte Weg en het Ware Bloed grootser en bloediger worden, vallen beide partijen ten prooi aan interne twisten en onderlinge verdeeldheid. In de toenemende chaos leert Aeglyss de na'kyrim langzaam de opmerkelijke krachten te beheersen die hem na zijn kruisiging ten deel zijn gevallen. Hij onderwerpt iedereen om hem heen aan zijn grillen en begint langzaam maar zeker een groeiende invloed uit te oefenen op het conflict. Maar hij wordt zich ook bewust van de machinaties van de Anain, het lang verborgen gebleven machtigste ras ter wereld.
Schrijver: Brian Ruckley
Oorspronkelijke titel: Bloodheir
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-896-8005-1
Uitgever: Mynx
Ondergang
Het Ware Bloed is in volkomen wanorde, hun alliantie is verbrokkeld en hun legers zijn vernederd door de troepen van de Zwarte Weg. Aeglys zakt steeds verder weg in waanzin en zijn onvoorspelbare daden maken de uitkomst van het conflict onzeker. Het lot wijst uiteindelijk Orisian aan, de heer van een clan die niet eens meer bestaat, om Aeglys en daarmee de oorlog tot een halt te brengen.
Schrijver: Brian Ruckley
Oorspronkelijke titel: Fall of Thanes
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-8968-026-6
Uitgever: Mynx