Boekenplank:
Kies

Boeken van Ilse Ruijters

Ilse Ruijters (NL) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Ruijters woont met haar gezin in Almere.

Meer over Ilse Ruijters

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1979

Website: https://www.ilseruijters.nl/

Overzicht

  • De onderkant van sneeuw
  • Later als ik dood ben
  • Meisje van me

E-books

  • Pluk de lach

Non-Fictie

  • Vruchtbaar
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

Overzicht

De onderkant van sneeuw

Ik trapte op de rem, die ik allang niet meer onder controle had, mijn vingers klauwden in het stuur. Ik spinde in een zee van sneeuw, rond en rond en rond en rond, terwijl mijn adem stokte. Die hobbel waar ik net overheen gereden was, dat was toch niet... Dat kon toch niet... Ik durfde niet te denken wat mijn lijf al had begrepen.

Irene probeert met veel pijn en moeite de draad weer op te pakken nadat ze per ongeluk een peuter heeft doodgereden, maar het verleden achtervolgt haar: ze ontvangt een anonieme bedreiging, waarin staat dat ze nog voor het eind van het jaar zal leren hoe het voelt om je dochter te verliezen.

Wie in haar omgeving probeert haar gek te maken, of is ze zélf niet meer te vertrouwen na 'de moord' die ze heeft gepleegd? Waar ligt de grens tussen goed en kwaad, en hoe ver ga je om je eigen dochter te redden?

Irenes beklemmende strijd leidt haar tot in de diepste krochten van haar psyche, steeds verder weg van haar familie, vrienden en haar 'oude ik'.

Schrijver: Ilse Ruijters
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048822072
Ebook: 9789048822089
Uitgever: The House of Books
Later als ik dood ben

De wereld glijdt buiten bereik aan mij voorbij, als achter een plexiglazen ruitje met een cirkel van gaatjes waar je nauwelijks door kunt ademhalen.

Ik kan niet ruiken, niet horen, niet proeven, laat staan voelen.
Ik zie alles.
Ik zie niets.
De stoel, de keuken, zijn benen, het pistool in zijn handen.

Elin denkt alles te hebben. Een leuke vent, fijne ouders, een vaste baan. Maar dan ontdekt ze dat haar verleden één grote kluwen leugens is. Wie zijn haar echte ouders? En wie is zijzelf eigenlijk?

Er is maar één plek waar ze deze antwoorden kan vinden: in het criminele circuit. Ze zegt haar vertrouwde leven op, accepteert een baan in een tbs-kliniek en ontdekt veel te snel dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt.

Schrijver: Ilse Ruijters
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044353136
Ebook: 9789044348149
Uitgever: The House of Books
Meisje van me

Tom is eigenaar van de Mindset Academy, een zeer succesvol coachingsbedrijf dat zijn cliënten leert om het verleden los te laten en te focussen op de toekomst. Zijn vrouw Amber is coach en geeft zijn succes een gezicht.

Het leven lacht hun toe, maar privé hebben ze het niet zo makkelijk: Amber heeft geen baarmoeder en daardoor kunnen ze geen kinderen krijgen. Tom vindt de oplossing: ze laten hun biologische kind dragen door draagmoeder Kirsten.

Amber en Tom zijn bij de bevalling in het ziekenhuis en zijn dolblij als dochter Emma is geboren. Als ze hun baby de volgende ochtend willen ophalen, blijken Kirsten en Emma verdwenen. Twee weken later wordt het ontzielde lichaam van Kirsten gevonden in een bos. Wie heeft haar vermoord? En waar is Emma?

Schrijver: Ilse Ruijters
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026342745
Ebook: 9789026342752
Uitgever: Ambo | Anthos

E-books

Pluk de lach

Daar stonden we dan heupwiegend te dansen en vol overgave te sjansen met andere single vrouwen. Mijn zus ging in tijgersluip over de grond, wat niet echt verleidelijk was, maar des te vermakelijker. En ik versierde de helft van de mannelijke aanwezigen letterlijk met een lintje - ook al niet zo’n geslaagde happening.

Van 2010 tot en met 2018 publiceerde schrijfster Ilse Ruijters columns in Almere Vandaag en Almere Deze week. In deze bundel zijn de mooiste, grappigste en ontroerendste verzameld. Openhartig vertelt Ilse over haar zoektocht naar geluk. Over haar echtscheiding en haar happy single-schap (of nou ja, ze heeft zo haar momenten), over opnieuw verliefd worden en het mooiste kindje van de wereld krijgen - absoluut objectief gezien, uiteraard. O, en ze schrijft over haar leven als schrijfster en hoe dat af en toe behoorlijk anders is dan ze dat ooit had bedacht.

Schrijver: Ilse Ruijters
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789082900309
Uitgever: Smashwords

Non-Fictie

Vruchtbaar

Hoe voelt het om jezelf hormooninjecties te geven? Wat zijn de mogelijkheden in het medische en alternatieve circuit? Hoe houd je het leuk tussen de lakens? Wanneer is het “proberen” (even) genoeg geweest? En: hoe kun je als buitenstaander iemand met een nog onvervulde kinderwens steunen?

In Vruchtbaar delen bijna vijftig professionals en ervarings-deskundigen hun expertise, inzichten en diepste gevoelens met je. Ilse: ‘In een vruchtbaarheidstraject moet je zó veel. Van de dokter moet je hormonen spuiten, van je omgeving moet je “het” loslaten en van jezelf moet je niet zo zeuren. Laten we vooral minder moeten.’

Toen Ilse Ruijters na acht jaar proberen eindelijk via IVF in verwachting raakte, schreef ze met Vruchtbaar het boek dat ze zelf had gemist: een waarheids-getrouw, maar hoopvol en positief boek.

Schrijver: Ilse Ruijters
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492495617
Uitgever: Water