Boekenplank:
Kies

Boeken van James Runcie

Meer over James Runcie

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: James Runcie


Overzicht

  • De kleur van de hemel - The colour of heaven
  • De smaak van liefde - The discovery of chocolate
  • De stormvloed - Canvey Island

Grantchester / The Grantchester Mysteries

  1. Sidney Chambers en de schaduw van de dood - Sidney Chambers and the shadow of death
  2. Sidney Chambers en de gevaren van de nacht - Sidney Chambers and the perils of the night
  3. Sidney Chambers en het probleem van het kwaad - Sidney Chambers and the problem of evil

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleur van de hemel
Venetië in het jaar 1295. Op Hemelvaartsdag vindt Teresa Fiolaro een te vondeling gelegde baby. Ze noemt hem Paolo.

Ondanks verzet van haar echtgenoot voedt Teresa het kind thuis op tussen de glasmakers van Murano. Als Paolo opgroeit, realiseren zijn nieuwe ouders zich dat hun zoon bijziend is - wel heeft hij een vreemd en scherp oog om kleur en koloriet te onderscheiden.

Zijn talent wordt opgemerkt door Simone Martini, een schilder uit Siena. Hij zendt Paolo op een zoektocht om het perfecte ultramarijnblauw te vinden - een reis die hem over de hele wereld zal voeren, door Perzië, Afghanistan en China. Daarbij komt hij niet alleen veel te weten over kleur, maar ook over gezichtsvermogen en afstand, dood en schoonheid, trouw en liefde.
Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: The colour of heaven
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044313291
Uitgever: The House of Books
De smaak van liefde
In het jaar 1518 zeilt de jonge Diego de Godoy met Cortés en de conquistadores naar Zuid-Amerika. Hij wordt er verliefd op Ignacia, een Mexicaanse schone die hem laat kennismaken met de heerlijkste drank die hij ooit heeft geproefd: chocolade.

Later ontdekt Diego dat zijn geliefde hem in het geheim een elixer heeft gegeven dat hem gedurende de volgende vijfhonderd jaar in leven zal houden. Nu is Diego gedoemd over de wereld te zwerven, van Parijs tijdens de revolutie naar het Wenen van Freud, van het laat-Victoriaanse Engeland naar Hershey, Pennsylvania - steeds vergezeld door zijn immer trouwe hazewindhond Pedro.

Zijn zoektocht is een fascinerende reis door de tijd en de geschiedenis van de chocolade.
Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: The discovery of chocolate
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044304435
Uitgever: The House of Books
De stormvloed
Het is het jaar 1953 op Canvey Island. Len en tante Vi zijn aan het dansen, hij met glimmend gepoetste schoenen en glad haar, zij met bontstola en lange handschoenen. Oom George kijkt toe, maar zijn gedachten zijn elders.

Op datzelfde moment vechten Lens echtgenote Lily en hun zoontje Martin thuis voor hun leven, tot hun middel in het woest kolkende zwarte water. Lily's voet zit vast, maar ze smeekt haar zoon haar achter te laten, zodat hij hulp kan gaan halen.

In de jaren na de stormvloed zoekt Len troost bij Vi, terwijl Martin zich steeds meer van beiden vervreemd voelt. We volgen de familie in woelige tijden, van de schaarste in de naoorlogse jaren tot de dag dat de IJzeren Dame in Downing Street de macht grijpt, en daarna.
Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: Canvey Island
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044317404
Uitgever: The House of Books

Grantchester / The Grantchester MysteriesSidney Chambers en de schaduw van de dood

Engeland, 1953. Sidney Chambers is de 23-jarige, vrijgezelle predikant van Grantchester. Als er een dode valt in zijn gemeente, ontdekt hij dat hij een belangrijk voordeel heeft ten opzichte van Geordie Keating, zijn vriend bij de recherche: hij kan op plaatsen komen waar anderen niet worden toegelaten.

Wanneer hij Geordie begint te helpen bij zijn zoektocht naar de moordenaar, ontdekt hij dat zowel een detective als een predikant nooit een seconde rust heeft. Behalve voor een potje cricket, een glas bier en een interessante Duitse weduwe...

Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: Sidney Chambers and the shadow of death
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029732987
Ebook: 9789029732994
Uitgever: Kok
Sidney Chambers en de gevaren van de nacht

Pastor en parttime detective Sidney Chambers zet zijn speurwerk voort. Samen met zijn kameraad en inspecteur Geordie Keating zet hij zijn tanden in een onverwachte en fatale val van de kapel van King’s College, Cambridge, fotografie met een luchtje en vergiftiging tijdens een cricketwedstrijd.

Ook reist hij naar Berlijn, waar de Muur verrijst en hij verstrikt raakt in een web van internationale spionage. Een uitstekende afleiding voor de liefdesperikelen die hem kwellen, zoals gewoonlijk. Moet hij kiezen voor de voorname Amanda, of toch voor de Duitse weduwe Hildegard?

Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: Sidney Chambers and the perils of the night
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029733502
Uitgever: Kok
Sidney Chambers en het probleem van het kwaad

De Britse pastoor en amateurdetective Sidney Chambers probeert te genieten van een vredig leven met zijn kersverse vrouw, maar het blijft nooit lang rustig in Grantchester. Chambers probeert een seriemoordenaar te stoppen, onderzoekt de verdwijning van een beroemd schilderij, ontdekt dat de verdrinking op een filmset helemaal geen ongeluk was en komt er achter waarom er in 1963 een baby uit het ziekenhuis is meegenomen. Er is dus genoeg te doen voor de pastoor en zijn vriend, inspecteur Geordie Keating.

Ondertussen worstelt Sidney met het probleem van het kwaad, grote persoonlijke veranderingen en natuurlijk ook de liefde.

Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: Sidney Chambers and the problem of evil
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029733564
Ebook: 9789029733571
Uitgever: Kok