Boekenplank:
Kies

Boeken van James Runcie

Meer over James Runcie

Genre: Roman

Website: http://www.jamesruncie.com


Overzicht

  • De kleur van de hemel - The colour of heaven
  • De smaak van liefde - The discovery of chocolate
  • De stormvloed - Canvey Island

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kleur van de hemel
Venetië in het jaar 1295. Op hemelvaartsdag vindt Teresa Fiolaro een te vondeling gelegde baby. Ze noemt hem Paolo. Ondanks verzet van haar echtgenoot voedt Teresa het kind thuis op tussen de glasmakers van Murano. Als Paolo opgroeit, realiseren zijn nieuwe ouders zich dat hun zoon bijziend is - wel heeft hij een vreemd en scherp oog om kleur en koloriet te onderscheiden. Zijn talent wordt opgemerkt door Simone Martini, een schilder uit Siena. Hij zendt Paolo op een zoektocht om het perfecte ultramarijnblauw te vinden - een reis die hem over de hele wereld zal voeren, door Perzië, Afghanistan en China. Daarbij komt hij niet alleen veel te weten over kleur, maar ook over gezichtsvermogen en afstand, dood en schoonheid, trouw en liefde.
Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: The colour of heaven
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1329-0
Uitgever: The House of Books
De smaak van liefde
In het jaar 1518 zeilt de jonge Diego de Godoy met Cortés en de conquistadores naar Zuid-Amerika. Hij wordt er verliefd op Ignacia, een Mexicaanse schone die hem laat kennismaken met de heerlijkste drank die hij ooit heeft geproefd: chocolade. Later ontdekt Diego dat zijn geliefde hem in het geheim een elixer heeft gegeven dat hem gedurende de volgende vijfhonderd jaar in leven zal houden. Nu is Diego gedoemd over de wereld te zwerven, van Parijs tijdens de revolutie naar het Wenen van Freud, van het laat-Victoriaanse Engeland naar Hershey, Pennsylvania - steeds vergezeld door zijn immer trouwe hazewinddhond Pedro. Zijn zoektocht is een fascinerende reis door de tijd en de geschiedenis van de chocolade.
Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: The discovery of chocolate
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-443-0443-7
Uitgever: The House of Books
De stormvloed
Het is het jaar 1953 op Canvey Island. Len en tante Vi zijn aan het dansen, hij met glimmend gepoetste schoenen en glad haar, zij met bontstola en lange handschoenen. Oom George kijkt toe, maar zijn gedachten zijn elders. Op datzelfde moment vechten Lens echtgenote Lily en hun zoontje Martin thuis voor hun leven, tot hun middel in het woest kolkende zwarte water. Lily's voet zit vast, maar ze smeekt haar zoon haar achter te laten, zodat hij hulp kan gaan halen. In de jaren na de stormvloed zoekt Len troost bij Vi, terwijl Martin zich steeds meer van beiden vervreemd voelt. We volgen de familie in woelige tijden, van de schaarste in de naoorlogse jaren tot de dag dat de IJzeren Dame in Downing Street de macht grijpt, en daarna.
Schrijver: James Runcie
Oorspronkelijke titel: Canvey Island
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-443-1740-4
Uitgever: The House of Books