Boekenplank:
Kies

Boeken van Aimie K. Runyan

Meer over Aimie K. Runyan

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Aimie K. Runyan


Overzicht

  • De school voor perfecte bruiden - The school for German brides
  • Stemmen aan het front - Girls on the line

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe school voor perfecte bruiden

Duitsland, 1938. Hanna wordt tegen haar wil naar een nazi-school gestuurd. Daar ontmoet ze de joodse Tilde, die ondergedoken is...

Duitsland, 1939. Hanna’s oom en tante zijn ambitieus en koppelen hun nichtje tegen haar zin aan een SS-officier. Om een goede nazibruid te worden, wordt ze naar een ‘bruidsschool’ gestuurd.

De Joodse Mathilde probeert wanhopig haar ongeboren baby te beschermen. Als Hanna ontdekt dat Mathilde in de buurt van de bruidsschool ondergedoken is, besluit ze haar te helpen. Maar zelfs als het de twee vrouwen lukt om hun geheim te bewaren; wat voor toekomst wacht Tilde en haar kind?

Schrijver: Aimie K. Runyan
Oorspronkelijke titel: The school for German brides
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026164651
Ebook: 9789026164668
Uitgever: De Fontein
Stemmen aan het front

1917. Een groep jonge Amerikaanse vrouwen vertrekt als vrijwilliger naar Europa, waar de oorlog woedt...

December 1917. Terwijl Europa in brand staat, wordt in Philadelphia de 24-jarige Ruby Wagner geacht zich uitsluitend te richten op haar aankomende societyhuwelijk. Maar Ruby besluit zich aan te melden bij de verbindingsdienst van het Amerikaanse leger - de vrouwen die aan het front de telefoonlijnen bedienen. Als vrouwen in het leger worden zij en haar collega’s continu gekleineerd en onderschat, maar hun werk is van levensbelang.

Als Ruby de hospik Andrew Carrigan leert kennen, bloeit er al snel meer op - maar dat dwingt Ruby tot een keuze tussen haar comfortabele oude leven, of een onzekere toekomst...

Schrijver: Aimie K. Runyan
Oorspronkelijke titel: Girls on the line
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026150982
Ebook: 9789026150999
Uitgever: De Fontein