Boekenplank:
Kies

Boeken van Craig Russell

Meer over Craig Russell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Craig Russell


Jan Fabel

  1. Adelaarsbloed - Blood eagle
  2. Broeder Grimm - Brother Grimm
  3. De kleur van verraad - Eternal

gedetailleerd overzicht

Jan FabelAdelaarsbloed
Het e-mailbericht was gericht aan inspecteur Fabel. "Tijd is een vreemd begrip, vindt u niet? Ik schrijf dit en u leest dit en we delen hetzelfde moment. Toch, als ik dit schrijf, hoofdinspecteur, slaapt u en leeft mijn volgende slachtoffer nog, en als u dit leest, is ze allang dood. Zo duurt onze dans voort." Bij het eerste slachtoffer waren de longen eruit gerukt. Wanneer dezelfde gruwelijke, rituele methode ook gebruikt wordt bij de tweede moord, is het duidelijk dat er een seriemoordenaar aan het werk is. Maar er is geen enkel direct en overtuigend bewijs dat de twee moordzaken met elkaar verbindt. Behalve het uitdagende e-mailtje aan hoofdinspecteur Jan Fabel. Fabel doet wanhopige pogingen om de zaak op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen. Maar hij ontdekt tijdens het onderzoek meer tegenstrijdigheden dan verbanden, en hoe dieper hij graaft, hoe meer vragen hij opwerpt. Hoe kan hij een moordenaar opsporen die geen enkel spoor achterlaat, wiens slachtoffers bijna opzettelijk willekeurig uitgekozen lijken te zijn en wiens motieven teruggrijpen naar de diepste en donkerste kanten van de menselijke ziel?
Schrijver: Craig Russell
Oorspronkelijke titel: Blood eagle
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-261-2196-2
Uitgever: De Fontein
Broeder Grimm
Hamburg wordt opgeschrikt door een moordenaar die de sprookjes van de gebroeders Grimm op een wel heel lugubere manier interpreteert. Op verschillende plaatsen in de stad worden lijken gevonden, waarbij de plaats delict een scene is uit een sprookjes en de slachtoffers teksten uit of verwijzingen naar het sprookje in hun handen hebben. Tegelijkertijd ontstaat in de literaire pers de nodige beroering. Een jonge Duitse schrijver heeft een roman gepubliceerd in de vorm van een dagboek van de gebroeders Grimm. Hij suggereert daarin dat een van de broers een kindermoordenaar was. Na de derde 'sprookjesmoord' stort ook de sensatiepers zich op de moorden van Broeder Grimm, zoals de moordenaar intussen wordt genoemd. Terwijl hoofdinspecteur Fabel en zijn mensen naarstig op zoek gaan naar aanknopingspunten, worden ze langzaam aan meegezogen in de geheimzinnige wereld van legenden en volksverhalen, die echter geenszins een sprookjesachtig einde kennen...
Schrijver: Craig Russell
Oorspronkelijke titel: Brother Grimm
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-261-2197-0
Uitgever: De Fontein
De kleur van verraad
Inspecteur Jan Fabel krijgt te maken met een op het eerste gezicht simpele moordzaak. Een vrouw wordt betrapt terwijl ze een plaats delict grondig schoonmaakt. Het slachtoffer is haar werkgever, de milieuactivist Hauser. Hij ligt gescalpeerd en met doorgesneden keel in zijn badkuip, zijn met rode verf gekleurde haardos ligt een eindje verderop. Wanneer enkele dagen later opnieuw iemand wordt vermoord én gescalpeerd, moet Fabel de vrouw laten gaan. Wat hebben de beide slachtoffers gemeen? Een spoor leidt naar de lokale homo-scene, maar dan wordt een derde lijk gevonden van ‘de Hamburgse kapper’, zoals de moordenaar in de pers inmiddels wordt genoemd. Het spoor loopt dood. Terwijl de druk op Fabel en zijn team toeneemt, doemt een zaak uit het verleden op. Een zaak waarbij verdeeldheid binnen de Rote Armee Fraktion een dodelijke rol speelde. Is rood de kleur van verraad?
Schrijver: Craig Russell
Oorspronkelijke titel: Eternal
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-261-2198-2
Uitgever: De Fontein