Boekenplank:
Kies

Boeken van Sean Russell


De zwanenoorlog / Swans' War

  1. Het ene koninkrijk - The one kingdom
  2. Het omstreden eiland - The isle of battle
  3. De schaduwwegen - The shadow roads

gedetailleerd overzicht

De zwanenoorlog / Swans' WarHet ene koninkrijk
Vanuit de Vallei der Meren gaan een paar jonge handelaren met een vracht oeroude artefacten scheep. Hun zoektocht naar fortuin, langs de Rivier de Wynnd, voert hen naar vreemde en angstwekkende landen. Ze ontmoeten buitengewone mensen, zijn getuige van onvergetelijke gebeurtenissen en doen een ontdekking die hun leven op zijn kop zal zetten. Want de wereld is veel complexer dan de avonturiers ooit hadden kunnen denken. In de nasleep van een verschrikkelijke oorlog dreigt het voormalige koninkrijk teruggeworpen te worden in de duistere middeleeuwen. De lange schaduwen van het verleden zijn de politieke troebelen en familievetes van het heden...
Schrijver: Sean Russell
Oorspronkelijke titel: The one kingdom
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-5234-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het omstreden eiland
In Het Ene Koninkrijk maakte de lezer kennis met enkele jonge handelaren, onder wie Alaan, die vanuit de Vallei van de Meren op weg gingen met een vracht oeroude artefacten. Intussen dreigde de wereld om hen heen teruggeworpen te worden in duistere middeleeuwse sfeer, want vanuit het verleden reikte een duistere schaduw naar de toekomst, en die schaduw wint nu snel aan macht... Tot overmaat van ramp verkeert Alaan nu in de greep van een afschrikwekkende plek, Stilwater, een plaats waar nevelen de zon aan het zicht onttrekken en alles wat duister is vrij spel bieden. Tam en de anderen moeten hem zien te vinden voor het te laat is, want Alaan is ook nog eens ernstig gewond en zijn vijanden, als die hem eerder zullen vinden, zullen geen genade tonen.
Schrijver: Sean Russell
Oorspronkelijke titel: The isle of battle
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-5244-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schaduwwegen
De oorlog tussen de Renné en de Wils barst los en begint met een invasie van het Omstreden Eiland. Terwijl alle betrokkenen de afloop van de krijgshandelingen afwachten en het conflict voortsleept, dreigt een andersoortige oorlog te ontstaan.
Drie eeuwenoude tovenaars, herrezen in een nieuw lichaam, zijn opgestaan en betwisten elkaar de macht over de Dood zelve. De zwarte ridder Hafyd, gastheer van de door en door slechte tovenaar Caibre, probeert zijn vader weer tot leven te wekken en zodoende de poort naar het domein van de dood te openen. De broer en de zus van Caibre snellen in allerijl over de Schaduwwegen om dat te voorkomen. Zullen ze op tijd komen?
Schrijver: Sean Russell
Oorspronkelijke titel: The shadow roads
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-245-5254-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff