Boekenplank:
Kies

Boeken van Shari J. Ryan

Shari J. Ryan heeft twee voorouders die de holocaust overleefden en als eerbetoon aan hen heeft ze zich toegelegd op het schrijven van historische romans.

Meer over Shari J. Ryan

Genres: Historisch, Oorlog, Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Shari J. Ryan


Overzicht

  • Brief aan Isaac - The doctor's daughter
  • De boekhandelaar van Dachau - The bookseller of Dachau

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrief aan Isaac

1941, Auschwitz. Het is de taak van haar vader om de levens van de SS te redden. Maar zij zet alles op het spel om de gevangenen te redden...

1941, Auschwitz. In het door de nazi's bezette Polen kan Sofia haar vader niet in de ogen kijken. Hoewel Sofia en haar moeder Joods zijn, heeft hij ervoor gekozen om als dokter voor de SS te werken. Ze kan hem niet vergeven, zelfs niet als de afspraak was gemaakt om hun levens te sparen.

Isaac, een gevangene in Auschwitz, moet van zonsopgang tot zonsondergang op het land van een boerderij vlak bij het kamp zwoegen. Elke ademhaling voelt alsof het Isaacs laatste zou kunnen zijn, dus wanneer hij een oogverblindend mooi meisje uit het raam van de boerderij ziet turen, denkt hij dat hij droomt.

Sofia riskeert haar leven om een brief naar Isaac te smokkelen. Deze geheime uitwisseling leidt tot een ontsnapping die onmogelijk had moeten zijn - en naar een onvergetelijk liefdesverhaal.

Schrijver: Shari J. Ryan
Oorspronkelijke titel: The doctor's daughter
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044364996
Ebook: 9789044365009
Uitgever: The House of Books
De boekhandelaar van Dachau

Een verboden liefde. Een vervallen boekwinkel. En een geheim dat generaties lang bewaard is gebleven...

1940. Matilda's vriend Hans is in gevaar. Ze biedt hem haar zolder om te schuilen. Maandenlang zien ze elkaar enkel bij kaarslicht als zij hem eten komt brengen en kunnen ze niets anders dan fluisteren. Tot op een dag soldaten haar huis binnenstormen en ze Hans meenemen.

2018. Grace komt erachter dat ze een boekwinkel in Dachau heeft geërfd van de grootmoeder van wie ze het bestaan niet wist. Grace duikt in het verleden van haar grootmoeder Matilda en stuit op dingen over zichzelf en haar familie die haar leven op z'n kop zetten.

Schrijver: Shari J. Ryan
Oorspronkelijke titel: The bookseller of Dachau
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044364736
Ebook: 9789044364743
Uitgever: The House of Books