Boekenplank:
Kies

Boeken van Jonathan Ryder

Meer over Jonathan Ryder

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Robert Ludlum


Overzicht

  • Het Halidon komplot - The cry of the Halidon
  • Het Trevayne verraad - Trevayne

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet Halidon komplot
Als Alex McAuliff, beroemd wetenschapsman van internationaal kaliber, het aantrekkelijke aanbod krijgt een gologisch onderzoek in de binnenlanden van Jamaica te leiden, hoeft hij aanvankelijk niet lang na te denken. Hij krijgt niet alleen de kans op een unieke wijze zijn deskundigheid te tonen, maar ontvangt daarvoor ook nog een slordige miljoen dollar. Het enige dat hij daar tegenover moet stellen, is volstrekte geheimhouding. Zelfs de overige leden van het onderzoekteam mogen niet weten wie de eigenlijke opdrachtgever is. Pas als een medewerker van de Britse Inlichtingendienst Alex vertelt dat zijn expeditie niet de eerste is en dat van zijn voorgangers nooit meer iets is vernomen, begint hij te vermoeden dat hij slechts een werktuig is geworden in een gecompliceerd spel, waaruit geen uitweg mogelijk is.
Schrijver: Jonathan Ryder
Oorspronkelijke titel: The cry of the Halidon
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-204-1113-6
Uitgever: Veen
Het Trevayne verraad
Andrew Trevayne: self-made man, top-industrieel, miljonair voor zijn vijfendertigste. Bovendien werkzaam geweest als staatssecretaris van Buitenlandse Zaken. Onverwachts wordt hij voor een speciale opdracht benaderd door de Amerikaanse regering: hij moet een rapport opstellen over de maatschappijen die contracten hebben lopen met het ministerie van Defensie.
Vanaf het moment dat Trevayne zijn onderzoek concentreert op Genessee Industries is zijn leven in gevaar. Senaatsleden, de maffia en zijn eigen advocaat spannen tegen hem samen. Langzamerhand beseft Trevayne dat de ontzagwekkende macht van Genessee niet alleen reikt tot het Pentagon, maar ook tot de gerechtshoven, de vakbond, het Congres - en zelfs tot het Witte Huis...
Schrijver: Jonathan Ryder
Oorspronkelijke titel: Trevayne
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-204-1009-1
Uitgever: Veen