Boekenplank:
Kies

Boeken van Martina Sahler

Martina Sahler is freelance schrijver en heeft ook voor diverse uitgeverijen gewerkt. De geschiedenis van haar geboorteplaats Keulen is vaak inspiratie voor haar boeken. Sahler is getrouwd en heeft 2 kinderen.

Meer over Martina Sahler

Genres: Roman, Young Adult

Pseudoniem (van): Lena Beckmann, Enie van Aanthuis

Geboren: 1963

Geboorteland: Duitsland


Sint-Petersburg / Sankt Petersburg

  1. De stad van de tsaar - Die Stadt des Zaren
  2. De tsarina en de filosoof - Die Zarin und der Philosoph

Young Adult

  • Fina - Der Duft von Lavendel
Sint-Petersburg / Sankt Petersburg
Young Adult

gedetailleerd overzicht

Sint-Petersburg / Sankt PetersburgDe stad van de tsaar

1703. De bouw van Sint-Petersburg luidt een nieuw hoofdstuk in de Russische geschiedenis in...

Tsaar Peter de Grote zet de eerste stap naar zijn grote droom: een moderne stad bouwen naar westerse standaard. De stad, die zijn naam zal dragen, moet de poort naar het westen worden. De mooiste, meest ontwikkelde stad van het oosten. Het hoogtepunt van cultuur en beschaving: Sint-Petersburg.

Van heinde en verre trekken mensen naar de kersverse metropool om daar een nieuw leven te beginnen. Een Nederlandse timmerman komt er zijn fortuin verdienen. Een Duitse dokter komt met zijn kinderen; de een hoopt in Sint-Petersburg te kunnen studeren, de ander wil er de liefde vinden. Een Russische graaf brengt zijn beeldschone dochter mee, in de hoop dat de tsaar zijn hart aan haar verliest. Een Italiaanse architect probeert er zijn verontrustende verleden te ontvluchten. Intussen woedt buiten de stad in wording de Grote Noordse Oorlog voort en moet Peter het hoofd bieden aan intriges binnen zijn hof, en aan de vraag of hij al dat goud uit de schatkist niet beter aan zijn leger kan besteden.

Tegen de achtergrond van al deze levens krijgt Sint-Petersburg langzaam vorm en luidt de stad een nieuw hoofdstuk in de Russische geschiedenis in.

Schrijver: Martina Sahler
Oorspronkelijke titel: Die Stadt des Zaren
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022589625
Ebook: 9789402314601
Uitgever: Boekerij
De tsarina en de filosoof

Sint-Petersburg, 1762. Is de wereld klaar voor een Duitse vrouw op de Russische troon?

Na een succesvolle staatsgreep kroont de jonge Catharina zichzelf tot tsarina. Ze beschouwt zichzelf als de opvolger van Peter de Grote en wil Rusland openstellen voor het westen. De wereld houdt zijn adem in: is een Duitse op de troon van Rusland wel te vertrouwen?

De koning van Pruisen stuurt zijn onderdaan Stephan Mervier als spion naar Sint-Petersburg om de plannen van de tsarina te achterhalen. Mervier blijkt erg onder de indruk van Catharina’s slimheid en charisma, maar walgt van haar koppigheid en de wreedheid waarmee ze haar lijfeigenen behandelt. Catharina zet zich in voor vooruitgang, onderwijs en wetenschap, maar ze is ook een alleenheerser die met harde hand regeert.

En Mervier is niet de enige die dat niet aanstaat. Langzaam komen de onderdrukten in opstand en Mervier voelt zich geneigd zich achter hen te scharen. Maar niemand verraadt ongestraft de grote tsarina.

Schrijver: Martina Sahler
Oorspronkelijke titel: Die Zarin und der Philosoph
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022590287
Ebook: 9789402317763
Uitgever: Boekerij

Young AdultFina

Keulen, 1811. Josefina (Fina) Bartel tobt wat af. Als dochter van een arme smokkelaar probeert ze alle pogingen van haar vader om haar uit te huwelijken van zich af te houden. Ondertussen probeert ze hun schamele huishouden draaiende te houden, en volgt ze heimelijk de lessen van de dorpsschool.

Maar dan ontmoet ze een rijke jongen, uit een totaal ander milieu. Haar sterrenprins, noemt ze hem. Een liefde die onmogelijk is. Toch?

Schrijver: Martina Sahler
Oorspronkelijke titel: Der Duft von Lavendel
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026605949
Ebook: 9789026605956
Uitgever: Callenbach