Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Sallis

Meer over Susan Sallis

Genre: Roman

Geboren: 1929

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • In de schaduw van Widdershins - The apple barrel
  • Flatner cottage - Choices
  • Op weg naar Prospect House - Come rain or shine

Jeugdboeken

  • Geef het een kans - An open mind
  • Zolang het nog kan - Only love

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn de schaduw van Widdershins
Kort nadat Jack en Hope Langley terugkeren van hun huwelijksreis, blijkt dat Hope zwanger is. In diezelfde tijd krijgen ze charmante nieuwe buren, Henrik en Mandy Petersen uit Noorwegen.

De twee stellen raken goed bevriend. Mandy stimuleert Hope bij haar werk als mode-ontwerpster en Henrik neemt Jack zakelijk onder zijn hoede. Met de geboorte van hun tweede dochter lijkt het geluk van Hope en Jack compleet.

Maar de vriendschap met de Petersens begint een vreemde wending te nemen en de Langleys leren dat niet alles is wat het lijkt...
Schrijver: Susan Sallis
Oorspronkelijke titel: The apple barrel
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789056951160
Uitgever: Van Buuren
Flatner cottage
Helen Wilsons leven wordt op slag een hel wanneer in één klap haar ouders en verloofde omkomen bij een auto-ongeluk. Om haar verlies te verwerken, verhuist Helen naar Flatner Cottage, aan de oever van het Kanaal van Bristol.

Daar begint Helen een leven dat ze eerder voor onmogelijk gehouden had: ze maakt nieuwe vrienden, raakt betrokken bij hun levens en relaties en ze ontwikkelt meer dan vriendschappelijke gevoelens voor Harry Vallender, de vorige bewoner van Flatner Cottage. In het kielzog van de dramatische gebeurtenissen in haar leven, doet de liefde weer voorzichtig haar intrede in Helens leven.
Schrijver: Susan Sallis
Oorspronkelijke titel: Choices
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789056951498
Uitgever: Van Buuren
Op weg naar Prospect House
Natasha, Prudence, Rachel, Maisie en Evelyn werkten in 1960 in een exclusieve juwelierszaak en waren goed bevriend. Door omstandigheden verloren ze elkaar uit het oog.

Het is 1980 en Natasha, pas gescheiden en met haar 15-jarige dochter terug uit de VS, vindt dat het tijd is voor een reünie. Prudence die in een commune zit in Cornwall stelt voor dat ze bijeenkomen in Prospect House, een landgoed dat ze heeft geërfd. Rachel is erg blij dat zij de vervelende situatie thuis kan verlaten en haar vriendinnen kan terugzien. Evelyn, de oudste van de vriendinnen woont in een bejaardenwoning waar ze veel optrekt met haar buurman Sam.

Maisie, de meest kwetsbare van hen, moeder van vijf kinderen en getrouwd met de onberekenbare Edward komt als enige niet aan bij Prospect House. Edward die in de veronderstelling is dat Maisie, zéér tegen zijn zin, naar de reünie is gegaan, weet ook niet waar ze is. Maar één ding weten de vriendinnen zeker: Maisie is verdwenen door iets wat Edward heeft gedaan. Het drama dat zich vervolgens ontvouwt rond Maisie's verdwijning heeft verstrekkende gevolgen...
Schrijver: Susan Sallis
Oorspronkelijke titel: Come rain or shine
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789056950873
Uitgever: Van Buuren

JeugdboekenGeef het een kans
Als David aan zijn vaders vriendin wordt voorgesteld, realiseert hij zich met een schok dat zijn vader wel eens met haar zou kunnen trouwen. Vastbesloten dit te voorkomen, gaat hij voor een project op school in een tehuis voor gehandicapte kinderen werken. Daar werkt die vriendin immers!

Maar algauw neemt zijn vriendschap met Bruce, een spastische jongen, hem helemaal in beslag. Hij helpt Bruce, die zijn moeder niet langer tot last wil zijn, het tehuis te ontvluchten. Hij weet echter niet dat Bruce medicijnen heeft achtergelaten die voor hem van levensbelang zijn.
Schrijver: Susan Sallis
Oorspronkelijke titel: An open mind
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789060695319
Uitgever: Lemniscaat
Zolang het nog kan
Fran, 16 jaar, zit al haar hele leven in een rolstoelen weet dat haar leven nog maar kort zal zijn. Het weerhoudt haar niet om vrolijk en spontaan uit het leven te halen wat erin zit. Ze zet van alles op touw en weet zelfs Lucas Hawkins, een jongen die zich voor iedereen verborgen houdt, uit zijn kamer te krijgen.

Fran had er alleen nooit aan gedacht dat ze verliefd op elkaar zouden worden. Dat kan niet, dat màg niet, want dan zou ze hem haar geheim moeten vertellen...
Schrijver: Susan Sallis
Oorspronkelijke titel: Only love
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789060695081
Uitgever: Lemniscaat