Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Sanders

Thomas Sanders presenteerde zijn boeken over Elitekommando Ost als waargebeurd, maar de boeken zijn in werkelijkheid fictie.

Meer over Thomas Sanders

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Duitsland


Elitekommando Ost

  1. Schaduwspel - The playground
  2. Spergebied - The journeyman
Elitekommando Ost

gedetailleerd overzicht

Elitekommando OstSchaduwspel
De doodsstrook: het verboden gebied van ongeveer honderd meter breed tussen Oost- en West-Duitsland. Een ondoordringbare barrière van mijnenvelden, hekken onder stroom, met mitrailleurs bewapende patrouilles en grenswachten op wachttorens die met hun zoeklichten rondspeuren.

De doodsstrook: het werkgebied van Elitekommando Ost. Deze West-Duitse militaire eenheid heeft officieel nooit bestaan en bestaat nog steeds niet. De negen mannen van Elitekommando Ost werden in 1975 gekozen uit de beste militairen die West-Duitsland had, om vervolgens getraind en gefinancierd te worden door de CIA.

Hun opdracht: overlopers uit Oost-Duitsland naar het vrije Westen brengen en het bewind in Oost-Duitsland ontregelen. En daarbij waren alle middelen geoorloofd.

Schaduwspel is een verhaal over helden die nooit als zodanig erkend zijn, over doorzettingsvermogen, moed en ultieme opoffering. Het is een non-fictieboek, maar het leest als een thriller.
Schrijver: Thomas Sanders
Oorspronkelijke titel: The playground
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022987445
Uitgever: Bruna
Spergebied
De doodsstrook tussen Oost- en West-Duitsland was het werkgebied van Elitekommando Ost. Een West-Duitse militaire eenheid die officieel nooit bestaan heeft en wiens opdracht het was overlopers uit Oost-Duitsland naar het vrije Westen te brengen en het bewind in Oost-Duitsland te ontregelen.

De negen mannen van Elitekommando Ost werden in 1975 gekozen uit de beste militairen van West-Duitsland om vervolgens getraind en gefinancierd te worden door de CIA.

Na vele levensgevaarlijke missies in Oost-Duitsland te hebben volbracht, wordt het werkterrein van het team langzaam uitgebreid. De politieke en militaire machten die over het team beslissen, zijn van mening dat de veranderende politieke omstandigheden missies in de Sovjet-Unie en het Midden-Oosten noodzakelijk maken.

Een beslissing die wel eens het einde van Elitekommando Ost zou kunnen betekenen...
Schrijver: Thomas Sanders
Oorspronkelijke titel: The journeyman
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022989241
Uitgever: Bruna