Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Savage

Meer over Thomas Savage

Genre: Roman

Geboren: 1915 / Overleden: 2003

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De koningin van Idaho - I heard my sister speak my name / The sheep queen
  • Het geweld van de hond - The power of the dog

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe koningin van Idaho

Thomas Burton is vijftig en als schrijver weinig succesvol, naar het schijnt omdat de lezers zijn werk te moeilijk vinden. Op een ochtend zijn het echter een paar eenvoudige woorden die zijn leven op zijn kop zetten. Hij ontvangt een brief waarin wordt beweerd dat hij een zus heeft, van wie hij nog nooit heeft gehoord.

Om een helder licht te kunnen werpen op de onthulling, onderzoekt Burton het verleden van zijn familie, die met ijzeren hand werd bestierd door grootmoeder Emma Sweringen, bijgenaamd 'de Schapenkoningin van Idaho'. Maar zij kon niet voorkomen dat zich onder haar nakomelingen drama's zouden voltrekken.

Schrijver: Thomas Savage
Oorspronkelijke titel: I heard my sister speak my name / The sheep queen
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789044503487
Uitgever: De Geus
Het geweld van de hond

Twee vrijgezelle broers, George en Phil, hebben met hun ranch in Montana een behoorlijk kapitaal verdiend, maar ze leven sober. Eens in de zoveel tijd gaan de veehouders op stap in het naburige stadje. Daar vernedert Phil de aangeschoten lokale arts voor de ogen van diens zoon zo intens dat de man zich even later verhangt.

Na het voorval vat George genegenheid op voor de doktersweduwe. Buiten medeweten van Phil trouwt het paar. Phil probeert haar en haar zoon kapot te maken. Maar niet de plotselinge eenzaamheid is de reden voor Phils gedrag, de oorzaak ligt dieper...

The Power of the Dog - 2021
Regisseur: Jane Campion
Cast: Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, e.a.
Schrijver: Thomas Savage
Oorspronkelijke titel: The power of the dog
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 9789044546064
Uitgever: De Geus