Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Alexis Schaitkin

Boeken van Alexis Schaitkin

Alexis Schaitkin studeerde aan de University of Virginia, gaf Engelse les in Thailand, schilderde kunstwerken in Frankrijk, werkte een zomer op een boerderij en geeft les in creatief schrijven. Haar korte verhalen en essays zijn onder andere in The New York Times en in The Best American Short Stories gepubliceerd.

Meer over Alexis Schaitkin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Alexis Schaitkin


Overzicht

  • Ergens anders - Elsewhere
  • Saint X - Saint X

gedetailleerd overzicht

OverzichtErgens anders

In een afgelegen gemeenschap worden meisjes echtgenotes en echtgenotes moeders. En sommige moeders verdwijnen...

Vera groeit op in een klein, afgelegen en geïsoleerd stadje in de bergen, waar het het hele jaar door bewolkt en vochtig is. Deze gemeenschap, zeer beschermend en meedogenloos in het vasthouden aan tradities, wordt geconfronteerd met een bijzondere beproeving: sommige moeders verdwijnen, alsof ze oplossen in de wolken. Vera was nog jong toen ook haar moeder verdween.

Terwijl haar leeftijdsgenoten trouwen en moeder worden, speculeren ze over wie het eerste aan de beurt is: zij die zich te veel aan haar kind wijdt of degene die dat te weinig doet? Wanneer Vera zelf moeder wordt, is de grote vraag of ze zal kunnen blijven. Maar wat als je er zelf voor kiest om te verdwijnen?

Schrijver: Alexis Schaitkin
Oorspronkelijke titel: Elsewhere
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789056727383
Ebook: 9789044934625
Uitgever: Signatuur
Saint X

Wanneer Claire nietsvermoedend in een taxi stapt, gebeurt het ondenkbare. De chauffeur, Clive Richardson, is een van de mannen die jaren terug verdacht werd van de moord op haar oudere zus Alison op het vakantie-eiland Saint X.

Vanaf dat moment raakt Claire geobsedeerd door de vraag wie haar zus nu eigenlijk was en wat er met haar is gebeurd. Terwijl ze Clives vertrouwen probeert te winnen om hem te kunnen ontmaskeren, raakt ze juist steeds meer aan hem gehecht, verbonden door het drama dat ze beiden hebben meegemaakt.

Schrijver: Alexis Schaitkin
Oorspronkelijke titel: Saint X
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789056726317
Ebook: 9789044978766
Uitgever: Signatuur