Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Lilian Schneider

Boeken van Lilian Schneider

Lilian Schneider studeerde informatiedienstverlening en management. Ze publiceerde meerdere korte verhalen in bundels en tijdschriften.

Meer over Lilian Schneider

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Nederland

Website: Lilian Schneider


Overzicht

  • Aquamarijn
  • Een wreed voorjaar
  • Goudval

gedetailleerd overzicht

OverzichtAquamarijn

De negenendertigjarige Silke heeft het op het eerste oog goed voor elkaar. Ze is getrouwd, heeft een puberzoon en woont in een nette buurt, met leuke buren. Maar het is allemaal schone schijn. Silke voert een innerlijke strijd met haar beladen verleden en er is een eerste kind, waar niemand iets van af weet.

Als ze via haar werk voor een lifestyle glossy de aantrekkelijke Paul van Zanten ontmoet, stort ze zich in een hartstochtelijke affaire. Tegelijkertijd volgen onverklaarbare, bedreigende voorvallen elkaar in rap tempo op. Wie is toch die onbekende, die haar steeds dichter nadert?

Schrijver: Lilian Schneider
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789054522911
Uitgever: Passage
Een wreed voorjaar

Wanneer bedrijfsrechercheur Lena Schier op een ochtend tijdens het hardlopen het lijk van haar onenightstand Aref aantreft op de vloer van de muziekkoepel achter de kerk in Appingedam, wordt haar rustige leven wreed verstoord. Al snel wordt duidelijk dat Aref door een misdrijf om het leven is gekomen.

Niet veel later wordt Lena door haar zus Sara gevraagd om te helpen bij het zoeken naar Fee, een goede vriendin die is vermist. Er zijn meerdere aanknopingspunten: welke rol speelt Fee's psycholoog Joost Bergman? Hoe betrouwbaar is haar buurman en tevens goede vriend Luuk? En wat heeft zakenman Jan-Willem Wolderingh te verbergen? Hebben deze mensen misschien ook iets te maken met de moord op Aref?

Lena duikt in de zaak en ontdekt dat zij allen iets te verbergen hebben en dat de dader wellicht dichter bij huis moet worden gezocht dan men denkt.

Schrijver: Lilian Schneider
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789054523581
Uitgever: Passage
Goudval

Als hun zoontje verdrinkt in bad, komt het huwelijk van Oscar en Eveline Schimmelpenninck onder grote druk te staan. Terwijl Oscar zich op zijn werk als strafrechtadvocaat stort, begint Eveline een eigen koffiezaak, maar ook een affaire met de Engelse Steven.

Zonder dat ze het doorhebben, raken Eveline en Oscar los van elkaar verstrikt in de duistere wereld van de goudhandel. Het grote geld en gladde praters doen hun entree. Als Eveline Steven nareist naar Brighton merkt ze dat er dingen niet kloppen. Lukt het haar om de waarheid te achterhalen?

Schrijver: Lilian Schneider
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789054524113
Uitgever: Passage