Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Sietske Scholten

Boeken van Sietske Scholten

Meer over Sietske Scholten

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboorteland: Nederland

Website: Sietske Scholten


Overzicht

 • Beet
 • De fatale uitweg
 • De jacht op Nova
 • De schaduw van Elvira
 • Half een
 • Kraamkoorts
 • Odins lot
 • Zoek mij niet

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeet

Over liefde, Lyme en loslaten...

Als de baby sterft in Marjoleins buik, sleept Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde. De ziekte van Lyme waar Elise al jaren tegen vecht, verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan.

Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe. De zwaarste strijd blijkt nog niet te zijn gestreden.

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492270047
Ebook: 9789492270054
Uitgever: Blogroman
De fatale uitweg

Op een zondagmiddag verongelukt de dertienjarige dochter van Annemijn en Pieter. De dader rijdt door. Het brengt hun ogenschijnlijk gelukkige huwelijk nog verder aan het wankelen. Zoekend naar de reden van haar onheil zal Annemijn zichzelf in de ogen moeten kijken.

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492270009
Ebook: 9789492270016
Uitgever: Blogroman
De jacht op Nova

Als de negenenveertigjarige Birgit op social media haar beroemde dochter Nova live overmeesterd ziet worden door een insluiper, bedenkt ze zich geen moment. Ze schakelt de politie in en springt in de auto op weg naar de villa van Nova. Maar aangekomen op het plaats delict hoort Birgit dat de insluiper dood is aangetroffen, maar van Nova ieder spoor ontbreekt.

Gefrustreerd door de nauwelijks vorderende ontwikkelingen van de recherche in de dagen erna en zwaar ongerust om het welzijn van Nova start Birgit haar eigen onderzoek. Maar hoe dieper ze graaft, hoe meer vragen er opdoemen en hoe meer ze merkt dat ze wordt tegengewerkt in haar zoektocht. Wie heeft er belang bij de verdwijning van Nova? Wat is er precies gebeurd? En lukt het Birgit om haar dochter terug te vinden voor het te laat is?

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789492270405
Uitgever: Blogroman
De schaduw van Elvira

Maura Hofsteijn leeft haar leven in de spotlights. Als bekend actrice lijkt haar leven compleet, tot Maura voor het eerst na jaren oog in oog komt te staan met haar verloren tweelingzus Elvira. De euforie van het hernieuwde contact verdwijnt als oude wonden worden opengehaald en Maura's succesvolle leven langzaam begint af te brokkelen.

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492270023
Ebook: 9789492270030
Uitgever: Blogroman
Half een

Hoe breek je los als besluiteloosheid je gevangenhoudt?

Bij het ontwaken heeft de 43-jarige Daniëlle, die zich al jaren opgesloten voelt in haar huwelijk, geen enkel vermoeden dat haar leven vandaag een drastische wending zal nemen. Net na het middaguur wordt ze in haar eigen auto overmeesterd en bedwelmd. Maar voor ze kan zien waar haar aanvalt, verliest ze haar bewustzijn. Kermend van de pijn, met haar handen gekneveld achter haar rug, komt ze bij in een afgesloten ruimte.

Was ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Is ze een toevallig slachtoffer? Of heeft iemand het op haar gemunt?

In doodsangst vraagt Daniëlle zich af of ze haar man en kinderen ooit nog terug zal zien. En als we wél weet te ontkomen, waar keert ze dan eigenlijk naar terug?

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789492270221
Ebook: 9789492270238
Uitgever: Blogroman


Kraamkoorts

Grenzen vervagen als het leven van je kind op het spel staat, maar is alles geoorloofd? Hoe ver mag je gaan?

Als de vliezen van de hoogzwangere Kim voortijdig breken en haar vriend Jonathan door zijn werk als piloot niet continu voor haar kan zorgen, neemt ze haar intrek in een kleinschalig kraamhotel midden op de Veluwe, waar rust het hoogste goed is. Het ontbreekt haar aan niets in het idyllische bijgebouwtje naast het luxe landhuis van verloskundige Sophia en haar man Quinten.

Maar zodra Jonathan is vertrokken voor een vlucht naar de andere kant van de wereld, laat Sophia haar ware gezicht zien. Ze pakt Kims telefoon af, waardoor die het contact met de buitenwereld verliest. Kims argwaan groeit. Heeft Sophia wel het beste met haar voor?

Hoogzwanger, met gebroken vliezen, heeft Kim geen enkele mogelijkheid om te vluchten zonder haar baby in gevaar te brengen. Hoe houdt ze zichzelf en haar kind in veiligheid, terwijl ze zo kwetsbaar, hulpbehoevend en afgesloten is van de wereld?

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789492270375
Ebook: 9789492270382
Uitgever: Blogroman
Odins lot

Als je het noodlot weet te ontwijken, prijs je jezelf dan gelukkig? Of ben je je voor altijd bewust van het loerende gevaar dat jou op een onbewaakt ogenblik alsnog zal grijpen?

Nadat de 42-jarige Odin 's avonds laat een verkeersongeluk heeft veroorzaakt, vindt hij de bestuurder van de andere auto dood achter het stuur. Uit angst voor de gevolgen ontvlucht hij de plaats van het ongeval en besluit zijn betrokkenheid geheim te houden.

Gebukt onder schuldgevoel raakt Odins geobsedeerd door het leven van de man. Hij zoekt contact met de weduwe Jolande en probeert zich te verzetten tegen zijn groeiende verliefdheid op haar. De zielsverwantschap tussen hen is sterk en de liefde blijkt onvermijdelijk.

Maar terwijl Jolandes huisvriend Bodas er alles aan doet om het prille geluk tussen Jolande en Odins te verwoesten, dreigt het speurwerk van de politie Odins geheim bloot te leggen. Lukt het Odin om zijn schuld verborgen te houden en te ontkomen aan de weerzinwekkende waarheid?

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789492270191
Ebook: 9789492270207
Uitgever: Blogroman
Zoek mij niet

Wie kun je nog vertrouwen, als je ontdekt dat je leeft in een leugen?

Niets kan de 39-jarige Mya zich herinneren als ze ontwaakt uit een coma. Haar naam moet haar worden verteld en haar echtgenoot lijkt een vreemde. Als hij haar na de revalidatieperiode meeneemt naar huis, voelt het alsof ze er voor het eerst een voet over de drempel zet. Ze probeert te vertrouwen op wat hij haar vertelt, maar als niets in het huis duidt op haar aanwezigheid voor het ongeluk, slaan bij Mya de twijfels toe. Wie is de man die zegt haar echtgenoot te zijn? Wie is ze zelf? En wat veroorzaakte haar geheugenverlies?

In de zoektocht naar haar verloren verleden brokkelt de aangenomen waarheid langzaam uiteen en groeit haar vermoeden te leven in een leugen.

Schrijver: Sietske Scholten
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492270153
Ebook: 9789492270160
Uitgever: Blogroman