Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Claudia Schreiber

Boeken van Claudia Schreiber

Meer over Claudia Schreiber

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Duitsland

Website: Claudia Schreiber


Overzicht

  • Emma's geluk - Emma's Glück
  • Haar vaste begeleider - Ihr ständiger Begleiter
  • Zoet als zure kersen - Süß wie Schattenmorellen

gedetailleerd overzicht

OverzichtEmma's geluk
Een rode Ferrari vliegt midden in de nacht bij een afgelegen boerderij te pletter tegen een boom. In het wrak vindt varkensfokster Emma een bewusteloze man en een plastic zak vol dollarbiljetten. Het geluk valt haar in de schoot. Eindelijk een vent en genoeg geld om haar failliete boerenbedrijf te redden.

Het begin van een tragikomisch liefdesverhaal met een wel heel verrassende afloop...
Schrijver: Claudia Schreiber
Oorspronkelijke titel: Emma's Glück
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022960141
Ebook: 9789044968941
Uitgever: Bruna
Haar vaste begeleider
Vorige week zou ze nog in de hemel zijn gekomen, door engelen zacht gedragen. Maar sinds ze Rob kende, zou ze naar de hel gaan.

Als zij spijt zou betuigen van Robs kussen zou Hij haar vergeven, dat wist Johanna - maar ze had nergens spijt van. Zelfs niet toen ze voelde dat haar vaste begeleider niemand naast zich zou dulden.

Eigenzinnig, radicaal en met subtiele humor beschrijft Claudia Schreiber in Haar vaste begeleider Johanna's dramatische relatie tot haar vaste begeleider, de God die wij allen zo goed kennen.
Schrijver: Claudia Schreiber
Oorspronkelijke titel: Ihr ständiger Begleiter
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789058314642
Uitgever: Sirene
Zoet als zure kersen

Bij Annie lopen de dingen altijd al ietsje anders dan bij anderen. Maar alsof het gemis van een biologische vader nog niet erg genoeg is, laat haar overspannen moeder haar in de steek en verdwijnt haar grootvader onaangekondigd met zijn jonge minnares naar het buitenland. De veertienjarige Annie blijft vlak voor de jaarlijkse oogst alleen achter op de kersenboomgaard van haar familie.

Claudia Schreiber schittert weer met een tragikomische roman die barst van de levenslust, met een sterke heldin en een hoop zonderlinge personages met opmerkelijke levensopvattingen. Ze is er echter vooral meesterlijk in geslaagd op levendige en vermakelijke wijze, zonder franje of valse sentimentaliteit, te beschrijven hoe een meisje volwassen wordt.

Schrijver: Claudia Schreiber
Oorspronkelijke titel: Süß wie Schattenmorellen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022961810
Ebook: 9789044966343
Uitgever: Bruna