Boekenplank:
Kies

Boeken van Ninni Schulman

Meer over Ninni Schulman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Zweden


Overzicht

  • Het meisje met sneeuw in het haar - Flickan med snö i håret
  • Jij alleen - Bara du

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet meisje met sneeuw in het haar

Op een ijskoude oudejaarsavond verdwijnt in Hagfors, een stadje in de Zweedse provincie Värmland, de zestienjarige Hedda Losjö. Haar ouders worden verscheurd door verdriet en onzekerheid.

Rechercheurs Petra Wilander en Christer Berglund krijgen de zaak toebedeeld en komen er al snel achter dat Hedda een dubbelleven leidde. Een aantal dagen later wordt het lichaam van een jong meisje aangetroffen. Het meisje is naakt en door een schot in het achterhoofd om het leven gebracht. De plaatselijke politie staat voor een van haar grootste uitdagingen: zou het Hedda kunnen zijn?

Journaliste Magdalena Hansson heeft na een pijnlijke scheiding Stockholm verlaten en is met haar zesjarige zoon Nils teruggekeerd naar haar geboortestad Hagfors, waar ze gaat werken voor een lokale krant. Ze hoopt dat de kalmte en de veiligheid van Hagfors haar goed zullen doen. Maar het is snel gedaan met haar rust wanneer ze emotioneel betrokken raakt bij de verdwijning van Hedda en de zaak nader begint te onderzoeken. Het wordt haar duidelijk dat deze streek niet zo vredig is als het lijkt: hier wonen mensen met duistere geheimen.

Schrijver: Ninni Schulman
Oorspronkelijke titel: Flickan med snö i håret
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044619669
Uitgever: Prometheus
Jij alleen

Pål werkt als bewaker in de metro van Stockholm. Na jaren van verdriet om het verlies van zijn vrouw is hij opnieuw klaar voor de liefde.

Iris is freelance designer. Ook zij heeft een lastige tijd achter de rug en heeft genoeg van haar eenzaamheid. Dan ontmoet ze Pål. Hij is bijzonder aantrekkelijk en lijkt precies te weten wat ze nodig heeft. Ze brengen steeds meer tijd samen door tot ze eigenlijk alleen nog maar oog voor elkaar hebben, en Iris' wereldje wel erg klein wordt. Haar vrienden vragen zich af of alles wel zo goed gaat als Iris beweert. En dat is volkomen terecht.

Jij alleen start bij onze diepst menselijke behoefte: het verlangen naar geborgenheid en de droom om onmisbaar te zijn. Maar het eindigt ergens helemaal anders. Een beklijvend verhaal van liefde en eenzaamheid, afhankelijkheid en obsessie.

Schrijver: Ninni Schulman
Oorspronkelijke titel: Bara du
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402702453
Ebook: 9789402757798
Uitgever: HarperCollins