Boekenplank:
Kies

Boeken van Tony Schumacher

Tony Schumacher is schrijver en screenwriter. Hij heeft artikelen geschreven voor o.a. The Guardian en The Huffington Post en is regelmatig te horen op de radio.

Meer over Tony Schumacher

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


John Rossett

  1. Tijden van duisternis - The darkest hour
  2. De Britse Leeuw - The British Lion
  3. De macht van één man - An army of one

gedetailleerd overzicht

John RossettTijden van duisternis
Londen 1946. De nazi's hebben de oorlog gewonnen en bezetten ook Groot-Brittannië. John Rossett, een gedecoreerde Britse Tweede Wereldoorlog-held, werkt nu voor de SS bij het Bureau voor Joodse Zaken. Johns vrouw en zoon zijn omgekomen door een bom van het Britse verzet en sindsdien leidt hij een verbitterd leven, totdat een oude vriend hem vraagt zijn kleinzoon te beschermen.

Deze jongen, Jacob, is Joods en houdt zich schuil in een verlaten gebouw. Rossett staat voor een belangrijke keuze: als hij doet wat hem wordt opgedragen, moet hij Jacob laten deporteren, maar iets in de jongen weerhoudt hem ervan zijn instructies uit te voeren. Hij kiest ervoor Jacob te helpen met ontsnappen - en al gauw raken ze samen verstrikt in een bloedstollende klopjacht.
Schrijver: Tony Schumacher
Oorspronkelijke titel: The darkest hour
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022579268
Uitgever: Boekerij
De Britse Leeuw

Londen 1946. De nazi’s hebben de oorlog gewonnen en bezetten Groot-Brittannië. John Rossett, een Britse oorlogsheld en voormalige politiesergeant, werkt nu noodgedwongen voor de SS.

John Rossett is herstellende van schotwonden. Zijn baas Ernst Koehler, bang voor de consequenties, besluit te verzwijgen wat er precies is gebeurd bij het incident dat Rossett bijna zijn leven kostte. Als de vrouw en dochter van Koehler vlak daarna worden ontvoerd wendt de doodsbange Duitser zich tot de enige die hem kan helpen: de slimme, gewiekste John Rossett.

Rossett wil alles op alles zetten om zijn vriend te helpen, maar loyaliteit en eer worden in deze duistere tijden met de dood bestraft. Rossett voelt zich gevangen tussen de SS, het Britse verzet, en de onberekenbare Amerikanen. Hij besluit Londen te verlaten en op zoek te gaan naar Ruth Hartz, een joodse wetenschapper. Haar leven werd gespaard ter wille van haar werk: het ontwikkelen van een atoombom voor Duitsland...

Schrijver: Tony Schumacher
Oorspronkelijke titel: The British Lion
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022582909
Uitgever: Boekerij
De macht van één man

Werken voor de SS in het door de Duitsers bezette Londen is nooit makkelijk geweest voor politie-inspecteur John Rossett, maar hij maakt er het beste van. Wanneer SS-kapitein Karl Bauer, een sluwe, meedogenloze man, de Amerikaanse consul in Liverpool vermoordt en daarna op de vlucht slaat, wordt Rossett aangesteld om de moordenaar te vinden.

Terwijl de nazi’s Londen nog stevig in hun greep hebben, wordt Liverpool gerund door criminelen en het Britse verzet. De havenstad met haar talloze verwoeste gebouwen lijkt de ideale plek voor Bauer om zich te verschuilen. Bauer, bijgenaamd ‘De Beer’, heeft inmiddels zijn trouw aan de nazi’s afgezworen, en heeft zijn focus verlegd naar Rossett. Bauer wil Rossett vernietigen, en zal zich door niets of niemand tegen laten houden. Rossett vecht terug, en terwijl de Duitse bezetting op haar laatste benen lijkt te lopen, laat hij zien hoe de macht van één man het verschil kan maken.

Schrijver: Tony Schumacher
Oorspronkelijke titel: An army of one
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022590591
Ebook: 9789402315196
Uitgever: Boekerij