Boekenplank:
Kies

Boeken van Tony Schumacher

Tony Schumacher is schrijver en screenwriter. Hij heeft artikelen geschreven voor o.a. The Guardian en The Huffington Post en is regelmatig te horen op de radio.

Meer over Tony Schumacher

Genres: Roman, Thriller / Spanning

Geboren: 1967

Verenigd Koninkrijk

John Rossett

  1. Tijden van duisternis - The darkest hour
  2. De Britse Leeuw - The British Lion

Gedetaileerd overzicht

John Rossett

Tijden van duisternis
Londen 1946. De nazi's hebben de oorlog gewonnen en bezetten ook Groot-Brittannië. John Rossett, een gedecoreerde Britse Tweede Wereldoorlog-held, werkt nu voor de SS bij het Bureau voor Joodse Zaken. Johns vrouw en zoon zijn omgekomen door een bom van het Britse verzet en sindsdien leidt hij een verbitterd leven, totdat een oude vriend hem vraagt zijn kleinzoon te beschermen.

Deze jongen, Jacob, is Joods en houdt zich schuil in een verlaten gebouw. Rossett staat voor een belangrijke keuze: als hij doet wat hem wordt opgedragen, moet hij Jacob laten deporteren, maar iets in de jongen weerhoudt hem ervan zijn instructies uit te voeren. Hij kiest ervoor Jacob te helpen met ontsnappen - en al gauw raken ze samen verstrikt in een bloedstollende klopjacht.
Schrijver: Tony Schumacher
Oorspronkelijke titel: The darkest hour
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022579268
Uitgever: Boekerij
De Britse Leeuw

Londen 1946. De nazi’s hebben de oorlog gewonnen en bezetten Groot-Brittannië. John Rossett, een Britse oorlogsheld en voormalige politiesergeant, werkt nu noodgedwongen voor de SS.

John Rossett is herstellende van schotwonden. Zijn baas Ernst Koehler, bang voor de consequenties, besluit te verzwijgen wat er precies is gebeurd bij het incident dat Rossett bijna zijn leven kostte. Als de vrouw en dochter van Koehler vlak daarna worden ontvoerd wendt de doodsbange Duitser zich tot de enige die hem kan helpen: de slimme, gewiekste John Rossett.

Rossett wil alles op alles zetten om zijn vriend te helpen, maar loyaliteit en eer worden in deze duistere tijden met de dood bestraft. Rossett voelt zich gevangen tussen de SS, het Britse verzet, en de onberekenbare Amerikanen. Hij besluit Londen te verlaten en op zoek te gaan naar Ruth Hartz, een joodse wetenschapper. Haar leven werd gespaard ter wille van haar werk: het ontwikkelen van een atoombom voor Duitsland...

Schrijver: Tony Schumacher
Oorspronkelijke titel: The British Lion
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022582909
Uitgever: Boekerij