Boekenplank:
Kies

Boeken van Anika Scott

Anika Scott werkte als journaliste voor de Philadelphia Inquirer en de Chicago Tribune voor ze met haar gezin naar Duitsland verhuisde. Ze werkt tegenwoordig als freelance journalist, geeft les in journalistiek en is schrijfster.

Meer over Anika Scott

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Anika Scott


Overzicht

De Duitse erfgename

Clara, de beroemde erfgename van de Falkenbergfabriek, is op de vlucht. Ze wordt ervan beschuldigd weet te hebben van de misdaden die haar vader tijdens de oorlog heeft gepleegd. Jakob raakte zwaargewond aan het Oostfront. Nu de oorlog voorbij is, verdient hij de kost als zwarthandelaar. Hij zet alles op alles om de rest van zijn familie door deze roerige tijden heen te loodsen. Willy heeft zich verschanst in een verlaten mijn, met als enige gezelschap zijn kanarie, nog altijd in de overtuiging dat de oorlog voortduurt.

Wanneer Clara terugkeert naar Essen om haar beste vriendin te vinden, ontdekt ze dat de stad en de fabriek in puin liggen. Maar niet alleen de gebouwen zijn beschadigd, iedereen is veranderd. Terwijl ze zich schuilhoudt in de ruïnes van de fabriek, vraagt ze zich af waar ze heen moet gaan en wat er van haar zal worden. Dan ontmoet ze Jakob, maar heeft hij zuivere intenties?

Schrijver: Anika Scott
Oorspronkelijke titel: Finding Clara
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026350290
Ebook: 9789026350306
Uitgever: Ambo | Anthos