Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Leonard B. Scott

Boeken van Leonard B. Scott

Meer over Leonard B. Scott

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Commandogroep 2-2 - Charlie Mike
  • Het uur der verschrikking - The last run
  • Zij waren bloedbroeders - The hill

gedetailleerd overzicht

OverzichtCommandogroep 2-2
Commandogroep 2-2 is een keiharde oorlosgroman in de traditie van Platoon. Leonard B. Scott beschrijft een uitzonderlijk team van jonge Amerikaanse soldaten, die in de zinderende jungle van Vietnam vechten voor hun vaderland. Hun wereld is een wereld van bloed, angst, pijn en ware heldenmoed.
Schrijver: Leonard B. Scott
Oorspronkelijke titel: Charlie Mike
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789067902250
Uitgever: Kadmos
Het uur der verschrikking
In een oorlog kan niemand zijn maats uitkiezen: ze worden je eenvoudigweg toegewezen. Dat geldt ook voor sergeant Matt Wade, die aanvoerder is van een kleine verkenningseenheid. Meestal opereren Wade en zijn manschappen diep in de jungle en vrijwel altijd kunnen ze slechts overleven als ze elkaar onvoorwaardelijk steunen.

Nergens legt Wade zo de nadruk op: hij weet beter dan wie ook wat de gruwelijke gevolgen zijn van een gebrek aan loyaliteit. En telkens weer slaagt hij erin de onderling zo verschillende manschappen op één lijn te houden. Tot die verschrikkelijke dag waarop alles misgaat...
Schrijver: Leonard B. Scott
Oorspronkelijke titel: The last run
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789067901543
Uitgever: Kadmos
Zij waren bloedbroeders
Jason Johnson en Ty Nance zijn opgegroeid als broers. Maar in de bloedige hel van de Vietnamoorlog verliezen zij elkaar uit het oog. Jason leidt als luitenant zijn mannen vastberaden het slagveld in, waar zij moeten vechten voor iedere meter grond. Ty waagt dagelijks vele malen zijn leven als verkenner.

Pas bij de hopeloze bestorming van een door de vijand bezette heuvel komen Ty en Jason elkaar weer tegen. Te midden van bloed, vuil en de verminkte lijken van hun kameraden nemen zij dan allebei dezelfde beslissing: wat er ook gebeurt, mijn broer moet deze hel overleven...
Schrijver: Leonard B. Scott
Oorspronkelijke titel: The hill
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789067902564
Uitgever: Areopagus