Boekenplank:
Kies

Boeken van Manda Scott

Meer over Manda Scott

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): M.C. Scott

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Manda Scott


Overzicht

  • Engelbewaarder - No good deed
  • Het verborgen kristal - The crystal skull

Boudica

  1. Droom van de arend - Dreaming the eagle
  2. Droom van de stier - Dreaming the bull
  3. Droom van de hond - Dreaming the hound
  4. Droom van de slang - Dreaming the serpent spear

Inès Picault

  1. De vrouw die door het vuur ging - Into the fire
  2. Verraad van spionnen - A treachery of spies

Kellen Stewart

  1. In het koude ochtendlicht - Hen's teeth
  2. Sterker dan de dood - Stronger than death

gedetailleerd overzicht

OverzichtEngelbewaarder
Van geweld weet rechercheur Orla McLeod veel, te veel voor haar eigen gemoedsrust, maar het is onderdeel van haar leven, haar werk en haar verleden. Ze kent de wereld van pijn en van overleven als geen ander. Ze was zelf nauwelijks een tiener toen ze dit leerde en weet daarom wat voor vernietigende uitwerking dit op een kind kan hebben.

Daarom zal McLeod de negenjarige Jamie, ooggetuige in een belangrijke zaak, niet in de steek laten. Ze zal hem zelf beschermen, dat had ze beloofd en zij houdt zich aan haar beloftes. Wat de consequenties ook zullen zijn. Maar McLeod zal eerst af moeten rekenen met haar eigen verleden vol pijn en verdriet voordat zij kan ontdekken hoe zij Jamie kan redden.
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: No good deed
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041405753
Uitgever: Ambo | Anthos
Het verborgen kristal
21.12.2012. De tijd dringt. Het einde van de wereld nadert. Stel dat de Maya's gelijk hadden?

Verborgen in een diepe grot in Engeland vinden grotonderzoekster Stella Cody en haar echtgenoot Kit een blauw kristal in de vorm van een schedel. Vanaf dat moment worden ze opgejaagd door een mysterieuze vijand. Kit raakt daarbij ernstig gewond.

In een poging meer te weten te komen over het kristal, roept Stella de hulp in van een bevriende wetenschapper. Hij weet een gezicht bij de eeuwenoude schedel te reconstrueren. Het is Stella's eigen gezicht...

Wanneer de kristallen schedel afkomstig blijkt te zijn van de Maya's, komt Stella op het spoor van een oude voorspelling waarin het jaar 2012 een grote rol speelt. Haar persoonlijke zoektocht naar de voorbestemde rustplaats van het kristal leidt van de universiteit van Cambridge naar de steenkringen in verlaten gebieden van Engeland. Maar de tijd begint steeds meer te dringen om het onheil van de voorspelling van de Maya's af te wenden.
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: The crystal skull
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022994535
Uitgever: Bruna

BoudicaDroom van de arend
Het was een tijd dat Engeland zuchtte onder de Romeinse overheersing. Een tijd waarin een jonge vrouw van koninklijke bloede wist uit te groeien tot hét symbool van de vrijheidsstrijd.

Ze was pas twaalf jaar oud toen ze voor het eerst doodde. Op haar eenentwintigste verdedigde ze haar land tegen de invasie van de Romeinen, het machtigste rijk dat ooit had bestaan. En op haar veertigste leidde ze haar eigen volk in een bloedige opstand en liet ze Londen platbranden. Een legende was geboren: Boudica, de eerste koningin van Engeland...
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: Dreaming the eagle
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022992777
Uitgever: Bruna
Droom van de stier
Luister naar me. Ik ben Luain mac Calma, eens van Hibernië, nu Oudste van Mona, raadgever van de Boudica, Brenger van de Overwinning, en ik ben hier om jullie de geschiedenis van je volk te leren. Hier, vannacht, bij dit vuur, zullen jullie leren wat eerder is geweest. Dit is wie jullie waren; als we winnen, is dit wat jullie weer kunnen zijn.’

Engeland zucht onder de Romeinse overheersing, maar ondanks de zware tol die moet worden betaald is er nog hoop. Een jonge vrouw van koninklijke bloede is uitgegroeid tot hét symbool van de vrijheidsstrijd.

Breaca is haar naam en zij heeft de titel Boudica gekregen, ‘Zij die de overwinning brengt’. Boudica leidt haar volk in de opstand tegen de Romeinen en komt daarbij tegenover de bruut Julius Valerius te staan.
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: Dreaming the bull
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022993354
Uitgever: Bruna
Droom van de hond
Het is het jaar 57 na Christus en grote delen van Brittannië zijn bezet door de Romeinen, maar in de verste westelijke uithoek van het rijk voert een guerrillaleger onder leiding van Boudica strijd tegen de bezetters.

Om haar volk definitief vrede en vrijheid te geven, moet de onverzettelijke koningin-strijder haar dierbare land verlaten en de vijand in het hart treffen. Terwijl Boudica's halfbroer Ban vanaf het continent optrekt naar Brittannië, gaan de opstandige Britse volkeren de strijd aan met een overmacht van twintigduizend Romeinse legionairs.
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: Dreaming the hound
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022994245
Uitgever: Bruna
Droom van de slang
In dit laatste deel in de reeks over de historische figuur Boudica komen alle verhaallijnen uit de eerste drie delen bijeen in een indrukwekkende finale.

Terwijl de Romeinse legioenen oprukken naar het druïdenbolwerk Mona, staat Boudica klaar om een leger van 20.000 strijders voor te gaan in de grootste opstand die Brittannië ooit heeft gekend.

Maar zal de koningin-krijgster erin slagen haar volk te verenigen in de strijd tegen de Romeinse bezetter? En wat staat haar achtjarige dochter Graine te wachten die in Mona is achtergebleven?
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: Dreaming the serpent spear
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022994597
Uitgever: Bruna

Inès PicaultDe vrouw die door het vuur ging

Sommige legenden sterven nooit...

Iedereen kent het verhaal van de Maagd van Orléans - het ongeletterde, gelovige boerenmeisje dat de troepen van Frankrijk aanvoerde tegen de Engelsen, maar uiteindelijk op de brandstapel eindigde. Nu is ze een patroonheilige van Frankrijk. Net als de Franse gelovigen hebben ook Franse nationalisten zich haar toegeëigend. Maar wie was ze echt?

In het hedendaagse Orléans woedt een vuile verkiezingsstrijd. De kandidate van het Front National wordt neergezet als de nieuwe 'Maagd van Orleans', die net als Jeanne vecht tegen vreemde indringers. Het Front profiteert van een serie branden die worden geclaimd door een volstrekt onbekende islamitische groep.

Als na de vierde aanslag een verkoold lichaam wordt gevonden, moet politie-inspecteur Inès Picault ook nog een moord oplossen. Haar enige aanwijzing? De naam van een vrouw die al meer dan 500 jaar dood is: Jeanne d'Arc.

Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: Into the fire
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022573747
Ebook: 9789402306637
Uitgever: Boekerij
Verraad van spionnen

Ooit zat ze in het Franse verzet. Nu is ze dood.

Een oudere vrouw wordt vermoord gevonden in Orléans, Frankrijk. Haar identiteit is onbekend, maar de doodsoorzaak is zeer specifiek: ze is vermoord op precies dezelfde wijze waarop verraders van het Franse verzet in de Tweede Wereldoorlog werden gedood.

Haar zoektocht naar de moordenaar leidt inspecteur Inès Picault naar het Frankrijk van 1940, toen leden van het Franse verzet verwikkeld waren in een wanhopig gevecht tegen de Duitsers. Ze ontdekt een web van verraad en intriges dat terugreikt tot de jeugd van het slachtoffer: een tijd waarin duistere allianties werden gesmeed en beloftes werden verbroken. Het verleden is jaren verborgen gebleven en Picault ontdekt al snel dat sommige mensen tot alles in staat zijn om dat zo te houden.

Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: A treachery of spies
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022587904
Ebook: 9789402313659
Uitgever: Boekerij

Kellen StewartIn het koude ochtendlicht
Middernacht in Glasgow. Geen prettig moment om met een dode geconfronteerd te worden. Vooral niet als die dode je ex-geliefde is en als de vrouw die treurt aan haar bed vroeger een vriendin van je was.

Voeg daarbij een lijk volgestopt met een slaapmiddel, een geneticus met een buitensporige interesse voor kippen en een moordenaar die vrij rondloopt met een mes, en je hebt redenen genoeg om weg te lopen en nooit meer terug te komen. Tenzij Bridget de dode is, want zij heeft beter verdiend.

Kellen Stewart, ex-dokter, ex-geliefde en ex-vriendin, raakt door een simpele roep om hulp al snel verwikkeld in een web van dood en bedrog. Met de hulp van Lee Adams, een bevriende patholoog die wars is van conventies, probeert Kellen de waarheid te achterhalen.

Maar wanneer anonieme bedreigingen uitmonden in fysiek geweld, worden de twee vrouwen onherroepelijk meegesleurd in een wereld waarin lijken zomaar verdwijnen, de politie de vijand is en zelfs kippen tanden hebben...…
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: Hen's teeth
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041407566
Uitgever: Ambo | Anthos
Sterker dan de dood
Soms komen tragedies tegelijk...

Eerst Eric, onstuitbaar, onverwoestbaar en solo-klimmend. Daarna Joey, kokhalzend en dronken de nacht na zijn triomf, maar niet erger dan gebruikelijk. Maar toen kwam de statisticus die per ongeluk een overdosis amfetaminen nam.

Drie is een serie en geen toeval: drie dode mannen, drie collega’s met een gemeenschappelijk verleden.

Een verleden dat ook gedeeld wordt met uitgerekend die ene persoon die Kellen Stewart blind vertrouwt, pathologe Lee Adams. De belangrijkste verdachte...
Schrijver: Manda Scott
Oorspronkelijke titel: Stronger than death
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041405357
Uitgever: Ambo | Anthos