Boekenplank:
Kies

Boeken van 24 Serie

Het bijzondere van de in 2001 gelanceerde TV-serie 24 is dat de gebeurtenissen zich in real-time afspelen. In eerste instantie bedoeld als een eenmalige serie, werden er vanwege het enorme succes meerdere seizoenen gedraaid.
Op basis van de TV-serie werden de avonturen van de Jack Bauer en zijn CTU-team door diverse auteurs in boekvorm verhaald.


24

  1. Operatie Hell Gate - Operation Hell Gate
  2. Vetorecht - Veto power
  3. Trojaans paard - Trojan horse
  4. Kattenklauw - Cat's claw
  5. Area 51 - Vanishing point
  6. Chaostheorie - Chaos theory
  7. Stormkracht - Storm force
  8. Neveneffect - Collateral damage
  9. Drie-eenheid - Trinity

gedetailleerd overzicht

24Operatie Hell Gate

Miljoenen mensen zijn in gevaar wanneer CTU (Counter Terrorist Unit) in Los Angeles ontdekt dat een terroristische groepering een aanslag op Amerikaanse bodem voorbereidt.

Special Agent Jack Bauer heeft slechts vierentwintig uur de tijd om de aanslag te voorkomen. Bijna vijfduizend kilometer verwijderd van het hoofdkwartier van CTU staat Bauer er in New York alleen voor, overgeleverd aan zijn eigen creativiteit en overlevingsdrang. En de tijd is bijna om…

* Geschreven door Marc Cerasini.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Operation Hell Gate
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026985294
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vetorecht

Tijdens een undercover-operatie ontdekt Jack Bauer dat de Greater Nation het niet heeft voorzien op Amerikaanse doelen, maar aanslagen beraamt op Islamitische fundamentalisten.

Hoe kan Bauer doelwitten beschermen die er alles aan doen om niet ontdekt te worden? En wat als deze doelwitten zélf ook aanslagen voorbereiden op Amerikaanse bodem?

Special Agent Jack Bauer en zijn team van CTU moeten alles op alles zetten om een aanslag van een ongekende omvang en uit onverwachte hoek te verijdelen…

* Geschreven door John Whitman.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Veto power
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026985300
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Trojaans paard

Een brute moord op filmproducent Hugh Vetri en zijn gezin laten Hollywood huiveren.

Special Agent Jack Bauer raakt bij de zaak betrokken wanneer zijn persoonlijke gegevens in de computer van Vetri worden aangetroffen. Niet veel later wordt CTU op het spoor gezet van Hasan bin Sabah, de eerste terrorist in de geschiedenis.

Waarom was de vermoorde filmmaker zo geïnteresseerd in Bauer? En wat heeft een moslimleider van bijna 1000 jaar geleden te maken met een nieuwe terroristische dreiging in Amerika?

Jack Bauer heeft met zijn team slechts 24 uur om het mysterie op te helderen en een bloedbad te voorkomen.

* Geschreven door Marc Cerasini.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Trojan horse
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026985317
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Kattenklauw

Wanneer de machtigste wereldleiders zich in Los Angeles verzamelen voor de G8-bijeenkomst, bereiden twee onafhankelijk opererende terroristische groeperingen aanslagen voor. Elk met een eigen dodelijke agenda. Het verijdelen van één van de aanslagen is al moeilijk genoeg, maar het voorkomen van beide aanslagen zo goed als onmogelijk.

Terwijl Jack Bauer het spoor volgt van een islamitische huurmoordenaar is hij zich er niet van bewust dat hij zelf gemanipuleerd wordt door het brein achter een samenzwering van ongekende omvang. Een complot dat de toekomst van de vrije wereld in gevaar brengt en een complete chaos zal veroorzaken als Bauer niet tijdig ingrijpt. Maar als hij ervoor kiest deze terroristen te stoppen, zal hij zijn dochter Kim nooit meer levend terugzien. Hij staat voor de moeilijkste 24 uur van zijn leven...

* Geschreven door John Whitman.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Cat's claw
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047500933
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Area 51

Area 51, de zwaarst beveiligde en meest geheime militaire testfaciliteit van de Verenigde Staten, ligt ver weggestopt in de woestijn van Nevada. In het diepste geheim worden hier de meest geavanceerde wapens ontwikkeld.

Maar een mol binnen de muren van Area 51 zorgt ervoor dat een nieuw, uiterst gevaarlijk moordwapen in de handen komt van de grootste vijand van Amerika, die de vernietigende kracht van dit wapen wil inzetten tegen een nietsvermoedende natie.

Special Agent Jack Bauer heeft nog geen vierentwintig uur om dit horrorscenario te voorkomen. Een spoor van verraad en corruptie brengt Bauer van de terroristen naar de onderwereld en helemaal tot in het hart van de Amerikaanse overheid.

* Geschreven door Marc Cerasini.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Vanishing point
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047501343
Uitgever: Holkema & Warendorf


Chaostheorie

Een geniale maar waanzinnige anarchist heeft duistere plannen voor Amerika. Binnen vierentwintig uur zal het hele land in complete chaos gestort worden, het resultaat van een ondenkbare moord die een reeks gebeurtenissen in gang zal zetten waardoor de hele samenleving ontwricht zal raken.

Ondertussen heeft de regering geen flauw idee wat er op het punt staat te gebeuren. De enige man die deze nachtmerrie kan tegenhouden is het ongeleide projectiel Special Agent Jack Bauer.

Maar Bauer is ontslagen, wordt gezocht voor moord en is op de vlucht voor de politie, die de opdracht heeft gekregen gericht op hem te schieten en hem zo nodig te doden. En niemand kan hem helpen, want een hooggeplaatste verrader bij CTU wil hem uit de weg ruimen...

* Geschreven door John Whitman.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Chaos theory
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047501350
Uitgever: Holkema & Warendorf
Stormkracht

Terwijl New Orleans nog volop wordt opgebouwd na de ravage van Katrina, doemt aan de horizon een veel grotere dreiging op - een terroristische storm van menselijke hand waarbij de oerkracht van moeder natuur in het niet valt.

Na een verontrustende tip vertrekt CTU-agent Jack Bauer naar New Orleans. Hij moet hulpeloos toekijken terwijl twee belangrijke topmannen in de Latijns-Amerikaanse onderwereld tijdens een vuurgevecht sneuvelen. Terwijl de wind langzaam maar zeker angstaanjagende snelheden aanneemt, moet de eigenzinnige Bauer het bloederige spoor volgen naar een onverwachte bron.

In minder dan 24 uur zal een meedogenloze vijand het toch al zo geteisterde New Orleans een duizelingwekkende slag toebrengen die de Verenigde Staten waarschijnlijk nooit te boven zullen komen...

* Geschreven door David Jacobs.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Storm force
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047502449
Uitgever: Holkema & Warendorf
Neveneffect

In een afgelegen deel van New Jersey is een ministaat gesticht - een toevluchtsoord voor fanatieke bekeerlingen en fervente gelovigen. Binnen de muren van die afgezonderde gemeenschap worden plannen gesmeed die angst, dood en verderf zullen veroorzaken...

Jack Bauer, belast met de oprichting van een CTU-kantoor in New York, bevindt zich in het oog van een orkaan die waarschijnlijk te sterk is om tegen te houden. Maar als dat niet wordt gedaan dan zal Amerika binnen 24 uur op de knieën worden gedwongen door een geheim leger van eigen bodem.

Jack Bauer kan niemand vertrouwen, want de wortels van de terreur reiken bijzonder diep... en angstaanjagend hoog.

* Geschreven door Marc Cerasini.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Collateral damage
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047506256
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Drie-eenheid

Het pas opgerichte CTU-kantoor in Los Angeles staat voor zijn eerste grote crisis. Er is een grote lading explosieven verdwenen en het is niet duidelijk wie er achter de roof zit - criminelen, motorbendes... of radicale moslims.

Terwijl de belangrijkste vertegenwoordigers van alle wereldreligies samenkomen tijdens een conferentie over geloof en vrede, infiltreren de agenten van CTU in de onderwereld van LA.

Om een nachtmerrie van moord, terreur en wereldwijde repercussies te voorkomen moet deze explosieve dreiging binnen 24 uur worden ontmanteld. En er is maar één man die bereid is de grenzen van de wet te overschrijden om daarin te slagen: CIA-agent Jack Bauer.

* Geschreven door John Whitman.

Schrijver: 24 Serie
Oorspronkelijke titel: Trinity
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047506263
Uitgever: Van Holkema & Warendorf