Boekenplank:
Kies

Boeken van Lost Serie

Men neme een mysterieus tropisch eiland, een vliegtuigcrash en 48 overlevenden met evenzovele geheimen en men heeft een tophit op televisie.
Het idee voor de TV-serie kwam van Jeffrey Lieber, J.J. Abrams en Damon Lindelof, de boeken komen van diverse auteurs. Het interessante van de boeken is dat in ieder boek één van de overlevenden speciaal wordt belicht.


Lost

  1. Bedreigde soort - Endangered species
  2. Geheime identiteit - Secret identity
  3. Levensteken - Signs of life

gedetailleerd overzicht

LostBedreigde soort

Faith Harrington neemt vlucht 815 van Oceanic Airline van Sydney naar Los Angeles, maar ze zal daar nooit aankomen. Het vliegtuig stort neer op een tropisch eiland in de Stille Oceaan en slechts 48 passagiers overleven de crash.

Vrienden, vijanden en vreemden: gestrand zonder dat er hulp in aantocht is. En al snel komen de overlevenden erachter dat ze niet op een gewoon eiland zijn beland...

Door haar kennis van de natuur zou milieuactiviste Faith een belangrijke rol kunnen spelen op het eiland. Maar de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat ze aan boord ging van vlucht 815, hebben haar onzeker en berouwvol gemaakt. Faith draagt een geheim met zich mee dat niet mag worden onthuld en al gauw blijkt dat zij hierin niet de enige is.

Zal deze mysterieuze nieuwe wereld waarin ze is terechtgekomen Faith de mogelijkheid bieden om opnieuw te beginnen? Of is zij het volgende slachtoffer van de dodelijke gevaren die het eiland herbergt?

* Geschreven door Cathy Hapka.

Schrijver: Lost Serie
Oorspronkelijke titel: Endangered species
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022991756
Uitgever: Bruna
Geheime identiteit

Dexter Cross is een man met een groot geheim. Zijn vriendin Daisy denkt dat hij een rijkeluiszoontje is, een student van goede komaf die vanaf zijn geboorte voorbestemd is om arts, advocaat of zakenman te worden. Niets is echter minder waar. Dexter leeft een dubbelleven en zijn ware identiteit moet koste wat het kost geheim blijven.

Wanneer tijdens een vakantie in Australië de waarheid toch boven water komt, wil Dexter niets liever dan terugkeren naar Los Angeles. Maar vlucht 815 van Oceanic Airline zal daar nooit aankomen. Het vliegtuig stort neer op een eiland in de Stille Oceaan. Slechts 48 passagiers overleven de crash.

Niemand van de overlevenden weet wie Dexter werkelijk is. Niemand weet van zijn verleden. Al snel komt Dexter erachter dat hij niet de enige is die niet de waarheid vertelt. Bovendien blijkt het eiland vele geheimen te herbergen. Geheimen die dodelijk blijken te zijn.

* Geschreven door Cathy Hapka.

Schrijver: Lost Serie
Oorspronkelijke titel: Secret identity
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022991763
Uitgever: Bruna
Levensteken

Jeff Hadley heeft vreselijke dingen gedaan in het verleden. Ooit was deze beroemde kunstschilder en professor het lievelingetje van de kunstwereld, maar een schandaal heeft zijn leven op zijn kop gezet. Nu is hij een van de overlevenden van de ramp met vlucht 815 van Oceanic Airline.

Op het mysterieuze eiland heeft Jeff alle tijd om de slechte keuzes die hij in zijn leven gemaakt heeft, te overdenken. Hij krijgt zelfs nieuwe inspiratie. Maar Jeffs tekeningen worden steeds onheilspellender. Hij begint dromen te krijgen, gruwelijke, zeer levendige dromen.

En dan komen de stemmen... en het schuldgevoel... en de pijn... Probeert het eiland hem iets duidelijk te maken of kan hij zijn verleden niet langer ontlopen?

* Geschreven door Frank Thompson.

Schrijver: Lost Serie
Oorspronkelijke titel: Signs of life
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022991770
Uitgever: Bruna