Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Setlowe

Meer over Richard Setlowe

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1933

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Richard Setlowe


Overzicht

  • Jacht op de Black Sea - The Black Sea
  • Keiretsu - The sexual occupation of Japan

gedetailleerd overzicht

OverzichtJacht op de Black Sea
Het luxueuze cruiseschip Black Sea, met aan boord voornamelijk rijke Amerikanen, wordt tijdens haar reis van Singapore naar Jakarta door Maleisische piraten gekaapt. Het schip verdwijnt vervolgens spoorloos. De eisen van de kapers zijn duidelijk: wapens in ruil voor de levens van de opvarenden. Om hun eisen kracht bij te zetten wordt elke dag ergens in Singapore een luguber pakket afgeleverd.

De piraten regeren de Black Sea met harde hand. De passagiers en bemanningsleden zijn doodsbang en beseffen dat hun leven aan een zijden draadje hangt. Dan kondigen de kapers aan elke dag één van hun slachtoffers vrij te laten. Maggi Chancellor, de enige van de gijzelaars nie Maleis spreekt, krijgt echter het angstaanjagende vermoeden dat de kapers een uiterst smerig spel spelen. Hoewel haar overlevingskansen in de Aziatische jungle vrijwel nihil zijn, besluit Maggi ten einde raad te ontvluchten en hulp te halen.

Ondertussen zoekt het Amerikaanse marineschip USS Decatur met man en macht en met al het beschikbare materieel naar de schuilplaats van de Black Sea. Stukje bij beetje wordt duidelijk dat de kaping onderdeel uitmaakt van een veel groter complot. Als de Black Sea niet snel wordt gevonden, zal het kruitvat Zië binnenkort verscheurd worden door bloederige oorlogen.
Schrijver: Richard Setlowe
Oorspronkelijke titel: The Black Sea
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789041002358
Uitgever: Van Reemst
Keiretsu
Hij is naar Japan gekomen om de megadeal van de eeuw af te sluiten. Maar zijn liefde voor een prachtige vrouw wordt hem bijna fataal...

De Amerikaan Peter Saxon arriveert in Tokio om de megadeal van de eeuw af te sluiten. Er staan enorme belangen op het spel en de hoogst mogelijke discretie is geboden. Saxon weet dat de tegenpartij, een Japanse elektronica-gigant, achterdochtig is, maar hij heeft niet gerekend op de bijzonder gewelddadige ontvangst die hem te beurt valt.

Hij raakt betrokken bij een wrede rituele moord en wordt vervolgens zelf het doelwit van een reeks aanslagen. Van alle kanten wordt geprobeerd de keiretsu te verhinderen. Zit de oude topman Kuribayashi, met zijn onderhuidse haat tegen het Westen, hierachter? Of is het de yakuza?

Saxons tolk is de prachtige Michiko Hara. Soms meent hij in haar zijn verloren gewaande liefde te herkennen van dertig jaar geleden, toen Saxon tijdens de Vietnamoorlog als jonge piloot in Japan was gestationeerd. Hoewel Michiko familiebanden heeft met Kuribayashi, is zij de enige die Saxon wil helpen om zijn missie te volbrengen.
Schrijver: Richard Setlowe
Oorspronkelijke titel: The sexual occupation of Japan
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789051083187
Uitgever: Areopagus