Boekenplank:
Kies

Boeken van Eddy Shah

Meer over Eddy Shah

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1944

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Dans der wanhoop - Ring of red roses
  • De Ierse connectie - Manchester blue
  • Het Lucy komplot - The Lucy ghosts

gedetailleerd overzicht

OverzichtDans der wanhoop
Als Mark Duncan, Falkland-veteraan in dienst van de anti-terreurbrigade van de SAS, plotseling weggeroepen wordt als hij met een belangrijke operatie in Noord-Ierland bezig is, moet daar een goede reden voor zijn.

Zijn goede vriend, Victor Oldenburg, met wie hij ooit in het leger heeft gezeten, is gekidnapt terwijl hij het bezoek van de Britse koninklijke familie aan de Sovjet-Unie aan het voorbereiden was. Omdat Duncan een Russische achtergrond heeft, lijkt hij de meest aangewezen persoon om leiding te geven aan het onderzoek dat de Britse regering heeft ingesteld.

Vrijwel onmiddellijk worden Duncan en de excentrieke Moskouse politieman Meyeloski gevangen in een web van intriges dat gesponnen wordt vanuit het Kremlin. Victor Oldenburg en zijn familie zijn in levensgevaar en hun lot kan de politieke toekomst van de nieuwe Sovjet Republieken bepalen...
Schrijver: Eddy Shah
Oorspronkelijke titel: Ring of red roses
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789050871525
Uitgever: Centerboek
De Ierse connectie
Jimmy Marshall werkt in de States voor de Drug Enforcement Administration. Samen met zijn partner, Ronane, is hij geïnfiltreerd in een Colombiaanse drugsroute in Mexico-City die gerund wordt door het sinistere Cali-kartel.

Charles Soulson roept de hulp van Marshall in om samen met hem het hoofd te kunnen bieden aan de problemen in het Britse Manchester. Deze anders zo respectabele en rustige stad is het middelpunt geworden van oorlogen tussen zwarte en Chinese bendes die handelen in zwaar verdovende middelen. Het dodental stijgt dagelijks en de politie is wanhopig.

Marshall, die verliefd wordt op de agente Jill Couples, ontdekt dat er binnen het politiekorps een verrader moet zijn, iemand die in staat is om de ziel van de eens zo prachtige stad te verkopen aan het brein achter het Cali-kartel.
Schrijver: Eddy Shah
Oorspronkelijke titel: Manchester blue
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789050871556
Uitgever: Centerboek
Het Lucy komplot
In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog verruilden veel Duitse wetenschappers hun expertise voor een speciale behandeling door de Russen en Amerikanen. Voor deze wetenschappers, verbonden door een geheim broederschap, het Lucy-Komplot, was de oorlog nog niet afgelopen. Zij zouden doorgaan tot hun droom van een herenigd, machtig Duits rijk verwezenlijkt zou zijn.

Kort na het omhalen van de Berlijnse Muur blijken uit de computerbestanden van de Russische, Britse en Amerikaanse geheime diensten gegevens te worden gewist van spionnen en ex-nazi's. Noodgedwongen gaan de drie geheime diensten samenwerken om de intriges te kunnen ontrafelen.

Een goed georganiseerde neonazistische groepering blijkt zich voor te bereiden op een moordaanslag op zowel de Duitse, als de Amerikaanse en Russische president, om in de daarop volgende chaos te macht over te nemen.
Schrijver: Eddy Shah
Oorspronkelijke titel: The Lucy ghosts
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789038405308
Uitgever: La Rivière & Voorhoeve