Boekenplank:
Kies

Boeken van Ali Shaw

Meer over Ali Shaw

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1982

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Ali Shaw


Overzicht

Het meisje met de glazen voeten
Er gebeuren vreemde dingen op de afgelegen, met sneeuw bedekte eilandengroep St. Hauda's Land. Merkwaardige gevleugelde wezens vliegen rond boven de bevroren moerassen, in de onder ijzige sneeuw schuilgaande wouden verbergen zich albinodieren en in de diepten van de oceaan gloeien kwallen op. En Ida MacLaird verandert langzaam maar zeker in glas.

Ze is ten prooi gevallen aan een geheimzinnige en angstaanjagende transformatie - van top tot teen verandert ze geleidelijk aan in een glazen wezen. Met het idee dat haar metamorfose begonnen is op St. Hauda's Land keert ze daarnaar terug en gaat op zoek naar genezing. Midas Crook is een jonge, solitair levende man die altijd al op de eilanden heeft gewoond. Wanneer hij Ida ontmoet, weet zij met haar droeve, opstandige geest tot zijn weerbarstige innerlijk door te dringen.

Terwijl Midas Ida leert te leven met haar aandoening weet zij geleidelijk aan de kluwen van zijn hart te ontrafelen. Ze worden verliefd. Wat zij vooral nodig hebben is tijd, maar die vloeit hen door de vingers. Lukt het hun het opdringende glas tegen te houden?
Schrijver: Ali Shaw
Oorspronkelijke titel: The girl with glass feet
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022959794
Ebook: 9789044961867
Uitgever: Orlando