Boekenplank:
Kies

Boeken van Stav Sherez

Meer over Stav Sherez

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Op de huid
Amsterdam als 'the devil's playground', als zinnebeeld van de plaats waar alles gebeurt wat God verboden heeft. Waar seks en drugs een fatale aantrekkingskracht uitoefenen op jonge Amerikanen en Engelsen en waar in de tattoo- en piercingstudio's duistere zaken plaatsvinden die het daglicht niet kunnen verdragen.

In een klein park in het hart van Amsterdam wordt het lijk van een oude man gevonden. Zijn hele lichaam vertoont sporen van geweld en is bezaaid met merkwaardige littekens die haast een rituele betekenis lijken te hebben. Is deze man het negende slachtoffer van de seriemoordenaar die de stad al tijden in zijn greep houdt? Maar al diens eerdere slachtoffers waren jonge, mooie vrouwen.

Op het lijk van de man wordt informatie gevonden die leidt naar Jon Reed, een jonge, in Londen woonachtige Engelsman die kort voor de moord bevriend is geraakt met de oude man. Reed wordt naar Amsterdam gehaald om het lichaam te identificeren - en dat is voor hem het begin van een sinistere ontdekkingsreis door de donkerste delen van de stad, waar seks, drugs en decadentie hoogtij vieren.

Welk tragisch verhaal schuilt er achter de ware identiteit van de oude man? En welk verhaal vertellen de littekens op zijn lichaam? En in hoeverre hebben het leven en de dood van deze eenzame zwerver te maken met gruweldaden die bijna zestig jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog in de stad bedreven werden?
Schrijver: Stav Sherez
Oorspronkelijke titel: The devil's playground
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061122128
Uitgever: Karakter