Boekenplank:
Kies

Boeken van R.C. Sherriff

R.C. Sherriff was schrijver van boeken, toneelstukken en filmscripts.

Meer over R.C. Sherriff

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Robert Cedric Sherriff

Geboren: 1896 / Overleden: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Een tweede leven - Green gates
  • Twee weken weg - The fortnight in September

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen tweede leven

Meneer Baldwin is onlangs met pensioen gegaan en is vol hoop en plannen voor zijn toekomst: een nieuwe carrière als amateurhistoricus, eindelijk tijd voor de verwaarloosde tuin achter het rijtjeshuis dat hij al zesendertig jaar met zijn geliefde vrouw Edith deelt. Maar nu, enkele maanden later, lijkt hij niets voor elkaar te krijgen. Hij is verveeld, sikkeneurig en depressief.

Edith is evenzeer uit haar doen; ze heeft nu voortdurend een metgezel die haar de hele dag op haar vingers kijkt, elke dag weer. Bovendien hebben ze elkaar niets meer te zeggen nu ze de hele dag samen zijn. Ten einde raad stelt Edith een wandeling voor in het weekend, naar een van hun lievelingsplekjes op het platteland. Dat uitstapje zal hun hele leven veranderen.

Ze zien een huis te koop staan en besluiten in een opwelling het te kopen. Voortaan zullen ze hun hoop en dromen voor de toekomst projecteren op dit gezamenlijke project. Maar zal dat genoeg zijn om zin te geven aan de herfst van hun leven?

Schrijver: R.C. Sherriff
Oorspronkelijke titel: Green gates
Eerste uitgave: 1936
ISBN/EAN: 9789025473617
Uitgever: Atlas Contact
Twee weken weg

Al twintig jaar reist het gezin Stevens begin september vanuit hun Londense voorstad naar dezelfde vakantiebestemming: Bognor Regis, een badplaats ten zuidwesten van Londen.

De dagen versmelten, de gedachte aan het einde van de vakantie wordt resoluut verdrongen. De kinderen knopen kortstondige vriendschappen aan, de oudste dochter beleeft haar eerste zomerliefde. Ondertussen probeert de vader zich op te laden voor de sleur die hem de komende vijftig weken wacht, en doet de moeder braaf alsof ook zij geniet van hun jaarlijkse uitspatting.

Twee weken weg is een gelukzalige herontdekking uit de jaren dertig over de jaarlijkse vakantie aan zee van een doorsnee Engels gezin, met haar alledaagse routines, gekoesterde rituelen en warme herkenbaarheid.

Schrijver: R.C. Sherriff
Oorspronkelijke titel: The fortnight in September
Eerste uitgave: 1931
ISBN/EAN: 9789025473297
Ebook: 9789025471057
Uitgever: Atlas Contact