Boekenplank:
Kies

Boeken van Jody Shields

Meer over Jody Shields

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De vijgeneter
Wenen, 1910. Het Wenen van Freud, een stad van koetsen en gemaskerde bals, gaslantaarns in de cafés en biedermeier meubilair. Een stad op de grens van licht en duisternis, op het snijpunt van bijgeloof en wetenschap.

De moord op Dora, dochter uit een keurige bourgeoisfamilie, wordt onderzocht door de Inspecteur - geschoold in een nieuw soort rationele criminologie. Haast ieder aspect van de zaak blijft duister, verborgen, ongrijpbaar. De Inspecteur loopt vast in achterdocht en onzekerheid, en hij weet dat de grootste kracht uitgaat van wat onuitgesproken blijft. Hij zoekt tevergeefs die kleine aanwijzing die hem naar de waarheid zal leiden.

Erszébet, de vrouw van de Inspecteur, raakt geobsedeerd door de moord en begint haar eigen onderzoek in het diepste geheim. Ze is er zeker van dat de vijgen in Dora's buik de sleutel vormen tot de identiteit van de moordenaar - want in deze tijd van het jaar zijn er geen verse vijgen te vinden in Wenen. Geholpen door een jonge Britse gouvernante ontmaskert ze een heel andere kant van de misdaad - en van de maatschappij die de waarheid niet wil zien.
Schrijver: Jody Shields
Oorspronkelijke titel: The fig eater
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041405111
Uitgever: Ambo | Anthos