Boekenplank:
Kies

Boeken van Jenny Siler

Meer over Jenny Siler

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Alex Carr

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jenny Siler


Overzicht

  • Door het ijs - Iced
  • Flashback - Flashback
  • Raak! - Shot
  • Snel verdiend - Easy money

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoor het ijs
Voor het eerst in lange tijd heeft Megan Gardner, net terug van een verblijf in de gevangenis, een legale baan. Ze werkt voor een man die auto's terug moet halen die niet zijn afbetaald. De klus die ze nu heeft aangenomen, lijkt een makkelijke - de wanbetaler is namelijk een man die tijdens een dronkemansruzie is vermoord en in de rivier is gegooid. Meg kan er niet mee zitten, het betekent immers dat deze Clay Bennett niet zal tegenwerken. Terwijl achter haar het lijk uit de rivier wordt gevist, rijdt ze kalmpjes met de jeep weg. Thuis ontdekt ze echter een koffertje dat Bennett blijkbaar op de achterbank had laten liggen. De zoon van de lokale Russische maffiabaas is erg geïnteresseerd in de inhoud, net als een vrouw die zelfs Meg slapeloze nachten bezorgt. Bennett was iets op het spoor, en de kaarten in het koffertje zouden de sleutel zijn. Maar tot wat?
Schrijver: Jenny Siler
Oorspronkelijke titel: Iced
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-3014-0
Uitgever: Boekerij
Flashback
Toen Eve werd gevonden in een greppel langs de kant van de weg in Frankrijk, was er niets waaruit haar identiteit bleek. Ze had alleen een duidelijk Amerikaans gebit en droeg een bootticket bij zich met Arabische tekens erop. Door een kogelwond in haar hoofd is Eve haar geheugen kwijt. Slecht een paar vreemde, onbegrijpelijke beelden overvallen haar soms - of zijn het dromen? Eén fysiek kenmerk herinnert aan haar vroegere leven: ze heeft blijkbaar een kind gekregen. Ze wordt opgevangen door nonnen, en langzaam herstelt ze. Maar als Eve een jaar bij de nonnen is, worden ze bijna allemaal op brute wijze vermoord. En dan weet Eve in ieder geval één ding zeker: wie ze ook was in haar vroegere leven, ze had zeer machtige vijanden.
Schrijver: Jenny Siler
Oorspronkelijke titel: Flashback
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3910-5
Uitgever: Boekerij
Raak!
Op het eerste gezicht lijken Lucy en Carl Greene een gewoon stel. Totdat Carl tijdens een zakenreis onverwacht komt te overlijden. Volgens de autoriteiten gaat het om een auto-ongeluk. Maar waarom had Carl enkele dagen voor zijn dood contact opgenomen met Kevin, een oude vriend en journalist, en hem verteld dat hij een primeur voor hem had? En wat heeft dit te maken met een uitbraak van tuberculose in een staatsgevangenis, de afwijking van hun eerste kind, en het Golfoorlog-syndroom van de broer van Lucy? Lucy wil antwoorden, maar voordat ze beseft waarin ze terecht is gekomen heeft ze een huurmoordenaar achter zich aan. Ze krijgt de waarschuwing dat ze een paar zeer belangrijke mensen voor de voeten loopt. Met niets te verliezen en zelfs een wapen op zak zal Lucy niet rusten voordat ze de waarheid boven tafel heeft gekregen.
Schrijver: Jenny Siler
Oorspronkelijke titel: Shot
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3460-X
Uitgever: Boekerij
Snel verdiend
Vroeg in de avond verdrinkt een oud-CIA-topman onder mysterieuze omstandigheden... In Key West wordt een drugskoerier gevonden met een kogel in zijn hoofd... En vlak buiten Seattle stapt een jonge vrouw een café binnen om een pakje op te halen... En zet daarmee haar leven op het spel... Allie Kerry stelt geen vragen. Ze weet niet wat er in de pakjes zit die ze moet afleveren - en dat kan haar ook geen ene moer schelen. Gewoon snel geld verdienen, daar draait alles om. Maar als een contactpersoon in een café een computerdisk in haar achterzak stopt, en minuten later zijn grijze hersenmassa achterlaat op de koude tegelvloer, begint ze toch nieuwsgierig te worden. Wie is er zo wanhopig op zoek naar deze disk, en hoe weten ze zo precies wat Allie's volgende stap zal zijn? Ineens is Allie op de vlucht, van Seattle aan de Westkust van de Verenigde Staten naar Key West in Florida. Geholpen door collega-koeriers, travestieten en andere kleurrijke types komt Allie steeds dichter bij huis. En vindt daar een waarheid die haar doet huiveren...
Schrijver: Jenny Siler
Oorspronkelijke titel: Easy money
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2625-9
Uitgever: Boekerij