Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Mary Kay Simmons

Boeken van Mary Kay Simmons

Meer over Mary Kay Simmons

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Mary Kay Freed

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De schaduwen van het paradijs - The diamonds of Alcazar
  • Elke liefde heeft zijn prijs - With rapture bound
  • Het huis bij de wilgenplas - The willow pond
  • Liefde kent geen schaamte - A fire in the blood
  • Ruil met de duivel - The captain's house

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schaduwen van het paradijs

Het beeld dat de man van Tesoro del Rey had geschilderd was weinig aanlokkelijk. Carolines hoge verwachtingen begonnen snel te vervliegen. Haar voorstelling van een romantische haciënda in een schilderachtige pueblo leek werkelijk dwaas. Haar fantasie over de avontuurlijke rit door het San Joaquin-Dal van liederen en legendes, met als hoogtepunt een glimp van het oude Californië, was veranderd in een lange hete tocht door troosteloze steden met een lunch in een somber restaurant en het vooruitzicht van een zo mogelijk nog somberder welkom aan het eind.

Maar als Caroline op Tesoro del Rey aankomt, blijkt het wel degelijk een paradijs op aarde, waar ze zeer hartelijk ontvangen wordt en direct in het dagelijkse leven als een familielid wordt opgenomen. Haar nieuwe baan kan nu niet meer mislukken, zeker niet als ze de knappe donkere Marc ontmoet, die door zijn afstandelijke gedrag grote indruk op haar maakt. Maar na enige tijd blijken er dingen te gebeuren waar Caroline geen verklaring voor kan geven; en ook bepaalde mensen doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn. Het lijkt wel of er dingen zijn uit het verleden, die hun schaduw op het paradijs laten vallen...

Schrijver: Mary Kay Simmons
Oorspronkelijke titel: The diamonds of Alcazar
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789022919477
Uitgever: Bruna
Elke liefde heeft zijn prijs
Zonder dat zij er zich van bewust was had Sir Betram Rowland het huwelijk van zijn dochter Caroline beraamd. Haar huwelijk met Joshua Welles leverde hem namelijk een goede beheerder op voor zijn overzeese plantages.

In haar eerste huwelijksnacht moet de adembenemend mooie, maar onervaren Caroline erkennen dat de liefde blijkbaar slechts voor mannen is weggelegd. Ook in de daarop volgende nachten doet zij dezelfde bittere teleurstelling op.

Hun reis naar Virginia wordt wreed verstoord door een piratenschip en Caroline wordt de persoonlijke buit van kapitein Domino. Maar juist om haar breekt er onder de zeerovers een opstand uit. Zij weet zich gered door de man die haar gevangen houdt en tezamen stranden zij op een verlaten eiland in het Caribisch gebied.

Hier leert Caroline voor het eerst met volle overgave te genieten van de liefde, die Domino haar geeft. Maar haar huwelijk bindt haar en de tijdelijke ontsnapping aan de brute Joshua brengt haar geen vrijheid. Haar enige liefde leert zij slechts ten koste van vele offers te heroveren.
Schrijver: Mary Kay Simmons
Oorspronkelijke titel: With rapture bound
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789022952641
Uitgever: Bruna
Het huis bij de wilgenplas

Het had alles van een oud sprookje: Kate Morrison was opgevoed in een weeshuis zonder ooit de vreugde van een gewoon gezinsleven te hebben gekend, omdat haar moeder was omgekomen en haar vader haar niet wilde grootbrengen. Later had ze hard moeten werken om aan de kost te kunnen komen, en nu… deze baan, dit huis, deze familie, het leek te mooi om waar te zijn. Nog nooit had ze zo’n mooi huis gezien, met een speciale ‘flat’ voor haarzelf erin; de mensen in huis namen haar op alsof ze bij de familie hoorde, en het werk was fantastisch.

En tenslotte wilde George ook nog met haar trouwen. Maar op de één of andere manier vindt Kate de geheimzinnige Bill ook aantrekkelijk, al weet ze niet precies waarom. Hij is zo’n vreemde eend in de bijt, hij zegt nooit veel.

Wanneer Kate op een goed moment gaat letten op merkwaardige dingen, en steeds maar geen antwoord krijgt op vragen die ze stelt, merkt ze dat achter de façade van het rustiek gelegen landhuis vreemde dingen schuilen die niemand ooit vermoed had.

Schrijver: Mary Kay Simmons
Oorspronkelijke titel: The willow pond
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789044919622
Uitgever: Bruna
Liefde kent geen schaamte
Julie Fontaine, een weeskind, wordt opgenomen in het gezin van haar oom Jason en tante Millicent, die nauwelijks aandacht aan het jonge meisje besteden. Al gauw begint haar aanwezigheid hen te hinderen en willen ze haar naar een klooster sturen.

Na drie jaar wordt ze om een geheime verhouding naar huis terug gestuurd, waar zij allesbehalve gastvrij wordt ontvangen. Haar neef Holt, die haar van jongs af aan heeft gehaat, behandelt haar met spot en minachting.

Mark, de beheerder van de wijngaard, maakt ongekende emoties in Julie wakker en zonder lang te aarzelen stort zij zich in zijn armen. Mark, die in alles het tegendeel is van haar sadistische neef, raakt in de ban van haar schoonheid, onbevangenheid en zelfstandigheid. Hij maakt een einde aan zijn verhouding met een jonge weduwe en stelt zijn leven volkomen in dienst van Julie.

Hun liefde bereikt ongekende hoogtepunten, al verzet Julie's familie zich in alle hevigheid tegen hun verhouding. Niets lijkt hun onderling vertrouwen te kunnen ondermijnen, totdat... er een knappe Fransman zijn opwachting maakt en al spoedig blijkt dat hij Julie in het ongeluk kan storten.
Schrijver: Mary Kay Simmons
Oorspronkelijke titel: A fire in the blood
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789064930218
Uitgever: De Sfinx
Ruil met de duivel

Wie kon Hilary vertrouwen in dat angstaanjagende huis vol verschrikkelijke geheimen?

Vanaf het ogenblik dat zij arriveerde op het grimmig aandoende buitenverblijf, dat hoog boven de woest schuimende zee uittorende, boezemde het kapiteinshuis Hilary een ongekende angst in. Er hing een sinister waas rond de familie Clayton, ook al juichten ze het idee toe dat Hilary hun verleden zou navorsen.

Eerst waren het alleen kleine, angstaanjagende dingen: ze werd per ongeluk opgesloten, een dagboek verdween, ze kreeg een geheimzinnige boodschap. Maar toen Hilary de waarheid ontdekte die zo lang en zo goed verborgen was geweest, werd haar bezoek een nachtmerrie zonder einde...

Schrijver: Mary Kay Simmons
Oorspronkelijke titel: The captain's house
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789044919738
Uitgever: Bruna