Boekenplank:
Kies

Boeken van Leila Slimani

Leïla Slimani is een Frans-Marokkaanse journalist en schrijver. In 2016 heeft zij de Prix Goncourt gewonnen voor haar roman Een zachte hand. Slimani woont met haar gezin in Parijs, Frankrijk.

Meer over Leila Slimani

Genre: Roman

Geboren: 1981

Marokko


Overzicht

  • Een zachte hand - Chanson douce
  • In de tuin van het beest - Dans le jardin de l'ogre

Non-Fictie

  • Seks en leugens - Sexe et mensonges

Dubbel uitgegeven titels

  • De perfecte oppas - zie Een zachte hand
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen zachte hand

Myriam is moeder van twee kinderen en wil haar baan als advocaat hervatten. Ondanks de bezwaren van haar man gaat ze op zoek naar een nanny. Na een intensieve zoektocht vinden ze in Louise de perfecte oppas, die al snel de harten van de kinderen verovert en een vaste plek inneemt in het gezin.

Louise nestelt zich steeds dieper in het huishouden, maar begint ook vreemde trekjes te vertonen. Het benauwt Myriam, maar ze sust haar gevoel van onbehagen. Als ze uiteindelijk doorheeft wat Louise drijft, is het te laat.

Een zachte hand is een eigentijds, sociaal drama, met haarscherpe psychologische portretten en een huiveringwekkend plot.

Schrijver: Leila Slimani
Oorspronkelijke titel: Chanson douce
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789046822197
Ebook: 9789046822203
Uitgever: Nieuw Amsterdam
In de tuin van het beest

Adèle is journalist, getrouwd met een lieve man en moeder van een peuter. Maar Adèle is ook wanhopig verslaafd aan seks. Seks om een onbestemd verlangen te sussen, om te ontsnappen aan de banaliteit van het bestaan. Ze spreekt voortdurend af met vreemde mannen op anonieme plekken. Ze leidt een dubbelleven, inclusief geheim telefoonnummer en e-mailaccount.

Wanneer haar man dit ontdekt, verhuist het gezin naar het platteland, weg van de verlokkingen van de grote stad. Kan Adèle de verleiding weerstaan, wanneer ze alleen teruggaat naar Parijs voor de begrafenis van haar vader?

In nietsverhullend taalgebruik schetst Leïla Slimani de intense begeerte van een vrouwelijk lichaam en laat ze je de destructie van een verslaving keihard voelen.

Schrijver: Leila Slimani
Oorspronkelijke titel: Dans le jardin de l'ogre
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789046823217
Ebook: 9789046823224
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Non-FictieSeks en leugens

Na de publicatie van haar controversiële debuutroman In de tuin van het beest ontving de Frans-Marokkaanse Leïla Slimani veel reacties van Islamitische vrouwen. Ze besloot naar Marokko te gaan om met vrouwen in verschillende steden en dorpen te praten over seksualiteit. Over hoe het is binnen een cultuur te leven waar je als vrouw of maagd of vrouw-van bent. Buiten het huwelijk mag niets, maar stiekem gebeurt er van alles. Er wordt veel geld verdiend in de prostitutie en met het herstellen van maagdenvliezen. Pornografie is populair maar de seksualiteit van vrouwen wordt ontkend en homoseksualiteit is een zonde.

Dit boek laat zien hoe verscheurd een samenleving is waar seks tot leugen wordt gemaakt.

Schrijver: Leila Slimani
Oorspronkelijke titel: Sexe et mensonges
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789046823460
Ebook: 9789046823477
Uitgever: Nieuw Amsterdam

Dubbel uitgegeven titelsDe perfecte oppas

Zie voor de beschrijving van dit boek: Een zachte hand.

Schrijver: Leila Slimani
Oorspronkelijke titel: zie Een zachte hand
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789046825914
Ebook: 9789046825976
Uitgever: Nieuw Amsterdam