Boekenplank:
Kies

Boeken van Robin Sloan

Robin Sloan studeerde economie aan Michigan State en werkte voor o.a. Twitter, waar hij meestal te maken had met de 'toekomst van de media'. Sinds 2012 is Sloan fulltime schrijver, al besteedt hij ook veel tijd aan het programmeringen van computerprogramma's en maakt hij samen met zijn vriendin olijfolie waarvoor ze een stuk grond huren in Californië.

Meer over Robin Sloan

Genre: Roman

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Robin Sloan


Overzicht

Het geheim van Penumbra's boekwinkel

Als Clay Jannon zijn baan als webdesigner verliest, reageert hij op een advertentie van Penumbras boekwinkel die 24 uur per dag open is. Hij wordt aangenomen als verkoper voor de nacht en al snel wordt hem duidelijk dat er iets niet klopt.

De winkel heeft weinig klanten, maar die zijn wel fanatiek toegewijd. Alleen blijken ze nooit iets te kopen: ze lenen enorme, duistere boeken van gevaarlijk hoge planken, en dat allemaal in het kader van een ingewikkelde regeling met de excentrieke eigenaar Penumbra. Clay concludeert dat de winkel een dekmantel voor iets groters is en geleidelijk komt hij erachter dat Penumbra en zijn klanten een oeroud geheim op het spoor zijn.

Met de hulp van zijn vrienden, waaronder Kat, een leuk en geniaal meisje dat voor Google werkt, zijn kennis van moderne techniek, en de wijsheid van Penumbra weet Clay het geheim, dat nog stamt uit de begintijd van de boekdrukkunst, te ontraadselen.

Schrijver: Robin Sloan
Oorspronkelijke titel: Mr. Penumbra's 24-hour bookstore
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789088030536
Ebook: 9789088030543
Uitgever: Lias