Boekenplank:
Kies

Boeken van Karin Smirnoff

Karin Smirnoff is na David Lagercrantz de volgende auteur die de Millenium-serie van Stieg Larsson zal vervolgen. Smirnoffs debuut Mijn broer was een groot succes in Zweden en werd genomineerd voor de Augustpriset, de belangrijkste literaire prijs van Zweden.

Zie Millennium Serie.

Meer over Karin Smirnoff

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Zweden


Jana Kippo

  1. Mijn broer - Jag for ner till bror

Millennium

  1. De schreeuw van de zeearend - Havsörnens skrik
Jana Kippo

gedetailleerd overzicht

Jana KippoMijn broer

Jana komt thuis om haar tweelingbroer Broer op te zoeken, die nog steeds in de kleine vervallen familieboerderij woont en zich vastbesloten aan het dooddrinken is.

Ze sluit zich aan bij het geheel mannelijke jachtgezelschap, waar ze weigert op elanden met kalveren te schieten, en begint een even intense als mentaal instabiele relatie met John, een schilder wiens onderwerpen onvermijdelijk haar pijnlijke verleden oproepen. Dat Jana haar vader probeerde te vermoorden met een hooivork. Dat Broer daar uiteindelijk in slaagde, en bij haar werd weggehaald.

Mijn broer is een donker, rauw, gewelddadig en liefdevol verhaal. Het vertelt over hartstocht, straf en opoffering – en het leert dat het grootste en moeilijkste van alles vergeving is.

Schrijver: Karin Smirnoff
Oorspronkelijke titel: Jag for ner till bror
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021421568
Ebook: 9789021421575
Uitgever: Querido

MillenniumDe schreeuw van de zeearend

In de wildernis van het hoge noorden van Zweden, buiten het zicht van de media en het grote publiek, zien grote rijke bedrijven hun kansen om onontgonnen gebied te ontwikkelen en te exploiteren. De enorme toestroom van nieuw geld trekt ook criminele bendes aan die in de schaduw opereren.

Lisbeth Salander is naar het noorden gereisd om een verbroken familieband te herstellen met een nichtje. Mikael Blomkvist is op weg naar de bruiloft van zijn dochter, maar raakt betrokken bij een zaak die zijn familie bedreigt en hem terugbrengt naar de onderzoeksjournalistiek. Het duurt niet lang voordat hun paden weer kruisen en ze meegesleept worden in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

De schreeuw van de zeearend is het zevende deel in de iconische en zeer succesvolle Millennium-serie die Stieg Larsson ooit begon. Na zijn drie delen is de serie met drie boeken voortgezet door David Lagercrantz. Nu is het stokje doorgegeven aan de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Schrijver: Karin Smirnoff
Oorspronkelijke titel: Havsörnens skrik
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789056727505
Ebook: 9789044935097
Uitgever: Signatuur