Boekenplank:
Kies

Boeken van Dana Smit

Dana Smit is geboren in Haarlem en woont al bijna tien jaar in Londen. Ze heeft een bachelor in criminologie en een master in forensische psychologie, en heeft als detective bij de Londense politie gewerkt. Als actrice was ze te zien in Holby City op BBC1.

Meer over Dana Smit

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1989

Geboorteland: Nederland


Hazel Kramer

  1. Zonder schuld
  2. Zonder boete

gedetailleerd overzicht

Hazel KramerZonder schuld

Profiler Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer - inspecteur bij de Londense politie - die haar hulp vraagt bij een uitzonderlijke moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval en alle sporen van de dader zijn gewist. Het doet Hazel denken aan een zaak uit het verleden en ze neemt contact op met Julius Bell - een meedogenloze advocaat. Hij stemt toe te helpen, maar onder één voorwaarde: hij wil bij de zaak betrokken blijven. De tijd dringt, er worden meer moorden gepleegd en de leugens stapelen zich op.

Julius, Adam en Hazel gaan op zoek naar de dader, maar langzaam komt Hazel erachter dat niemand de volledige waarheid spreekt, ook Julius en Adam niet. Ze staat er alleen voor. Als ze vervolgens ook twee dagen uit haar eigen geheugen kwijtraakt slaat de twijfel toe, kan ze zichzelf niet eens meer vertrouwen? Ze moet alles op alles zetten om de zaak op te lossen en haar reputatie te redden; lukt het haar de moordenaar te vinden, en ten koste van wie en wat?

Schrijver: Dana Smit
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026357114
Ebook: 9789026357121
Uitgever: Ambo | Anthos
Zonder boete

Een begraven verleden. Een onzekere toekomst. Welk pad kiest Hazel?

Londen maakt zich op voor de verkiezingen als het noodlot toeslaat: politicus Richard Hall verdwijnt spoorloos. De partijtop lijkt ten einde raad en vraagt profiler Hazel Kramer om hulp. Na enige aarzeling neemt ze de zaak aan, maar al snel blijkt dat er meer gaande is dan haar verteld wordt. Waarom is de partij zo vastbesloten de politie erbuiten te houden? En waarom komt het voor zoveel mensen eigenlijk wel goed uit dat Hall verdwenen is?

Samen met zijn zoon Gabriel gaat Hazel op onderzoek uit, totdat blijkt dat er een nog veel grotere dreiging is: terrorisme. Hazel en het antiterrorismeteam zetten alles op alles om de stad en zijn inwoners te beschermen en Richard Hall terug te vinden. Principes worden op de proef gesteld en uiteindelijk staat Hazel voor een ultiem dilemma: wanneer heiligt het doel de middelen nog?

Schrijver: Dana Smit
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026357138
Ebook: 9789026357145
Uitgever: Ambo | Anthos