Boekenplank:
Kies

Boeken van Heleen Smit

Heleen Smit studeerde journalistiek en werkte bij een communicatiebureau in de agri- en foodsector. Smit woont met haar gezin in Doetinchem.

Meer over Heleen Smit

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1983

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • In de knel
  • Op het verkeerde moment

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn de knel

Na een noodkreet van haar familie keert Noor terug naar haar ouderlijk huis...

Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, wat een groot contrast vormt met haar jeugd op een boerenbedrijf in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert ze terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid maar al jaren niet meer is geweest.

Wat ze daar aantreft, overtreft haar toch al niet zo rooskleurige verwachtingen: de boerderij blijkt compleet aan zijn lot overgelaten. Haar moeder heeft zich opgesloten in haar slaapkamer, haar vader is nergens te bekennen en haar jongere broer blijkt zonder haar vader niet in staat om het bedrijf te runnen. Noor voelt zich niet geroepen om daar iets aan te doen, maar besluit met tegenzin de koeien van de hoognodige verzorging te voorzien om haar opa en oma te ontlasten. Daardoor dreigt ze verstrikt te raken in de problemen die de boerderij en haar familie teisteren.

Ze komt voor een levensgroot dilemma te staan: haar familie nogmaals de rug toekeren of werken aan een oplossing voor de boerderij die haar nog steeds aan het hart gaat en haar vader opsporen?

Schrijver: Heleen Smit
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789461094742
Ebook: 9789461094759
Uitgever: De Crime Compagnie
Op het verkeerde moment

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?

Sophie Hofman doet het wel. Ze laat de geestelijk beperkte broer van haar ex achter in de auto en stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt.

Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen. Hij zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verder gaat dan die van een toevallig slachtoffer.

Schrijver: Heleen Smit
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789461094124
Ebook: 9789461094216
Uitgever: De Crime Compagnie