Boekenplank:
Kies

Boeken van Roelof Smit

Roelof Smit is zelfstandig tekstschrijver. Onder het pseudoniem Rudolf Julius schreef hij meer dan 2000 artikelen voor De Speld (online nieuwssite).

Meer over Roelof Smit

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Rudolf Julius

Geboren: 1985

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De verkeerde kleur
  • De dubbele waarheid
  • Kerst in Essen

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verkeerde kleur

Volgens zijn eigen planning had hij op deze leeftijd allang minister moeten zijn. Toch blijft Huib Jansen al vele jaren steken in de provinciale politiek. Hij raakt ervan overtuigd dat hij geen eerlijke kans krijgt, omdat zijn partij meer oog heeft voor diversiteit.

Om het tij te keren verhuist Huib samen met zijn 'first lady' Marijke van de Randstad naar Zeeland. Daar liggen de gedroomde kandidaten voor zijn partij niet voor het oprapen, zo heeft hij een laatste kans om op te vallen.

In de Zeeuwse fractie krijgt hij echter gezelschap van Nigisti Yohannes, een jonge zwarte vrouw die de politiek in is gegaan uit liefde voor Nederland. De dochter van Eritrese vluchtelingen wordt met haar verhaal al snel populair binnen de partij. Voor Huib lijkt het Binnenhof verder weg dan ooit, maar daar legt hij zich niet zomaar bij neer.

Schrijver: Roelof Smit
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789463811484
Ebook: 9789463811491
Uitgever: Podium
De dubbele waarheid

Ruben: model, knap, succesvol. Milan: intelligent, onzeker, gevoelig. Ze brengen een nacht met elkaar door, maar beleven die allebei anders. Terwijl Ruben zijn weg vervolgt naar internationale roem, stort Milans wereld in.

Jaren later gaat Milan de confrontatie met Ruben aan en worden de levens van beide jonge mannen beheerst door #metoo, advocaten en sociale media.

Wat is er werkelijk gebeurd? Wie is de dader en wie is het slachtoffer? En is de wereld wel zo zwart-wit?

In De dubbele waarheid zijn de twee kanten van het boek ook de twee kanten van het verhaal. Milan en Ruben vertellen ieder hun eigen versie. Het maakt niet uit welk perspectief het eerst gelezen wordt. Of misschien ook wel...

Schrijver: Roelof Smit
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463810807
Ebook: 9789463810814
Uitgever: Podium
Kerst in Essen

Wat te doen als je kersverse geliefde plotseling overlijdt? En als je pas na zijn dood tot de conclusie komt dat er toch geen toekomst had gezeten in de relatie? Mark kan er niet mee omgaan en zoekt zijn toevlucht in drank en gaysauna’s. Zijn familie en vrienden zien met lede ogen aan hoe hij ten onder gaat aan zijn obsessies.

Tot Omar in zijn leven komt, een jonge Syrische vluchteling. Met volle overgave ontfermt Mark zich over de introverte danser. Hij gaat helemaal op in zijn nieuwe liefde, maar het verleden blijft hem achtervolgen. In een wanhopige poging om Omar aan zich te binden verliest hij alle controle.

Schrijver: Roelof Smit
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789057591907
Ebook: 9789057592065
Uitgever: Podium