Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Rob Smith

Meer over Tom Rob Smith

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Tom Rob Smith


Overzicht

  • De boerderij - The farm

Leo Demidov

  1. Kind 44 - Child 44
  2. Kolyma - The secret speech
  3. Agent 6 - Agent 6
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boerderij
Voor Daniel komt het als een schok dat zijn moeder, Tilde, is opgenomen in een inrichting in Zweden. Z'n ouders zouden in het Hoge Noorden van hun pensioen genieten, maar dat is op een nachtmerrie uitgelopen. Tilde lijdt aan achtervolgingswaanzin, beweert Daniels vader.

Maar zij, inmiddels ontsnapt en naar Daniel in Londen gevlucht, vertelt een heel ander verhaal - over een misdaad in het kleine dorp en de verdwijning van een jonge vrouw. Niemand gelooft haar: Daniel is haar laatste hoop. Maar kan hij haar verhaal voor waar aannemen?
Schrijver: Tom Rob Smith
Oorspronkelijke titel: The farm
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041425379
Ebook: 9789041425553
Uitgever: Ambo | Anthos

Leo DemidovKind 44
Het is 1953. Twintig jaar na de gruwelijke hongersnood houdt dictator Jozef Stalin de Sovjet-Unie nog altijd in een ijzeren greep. Er is een kindermoordenaar actief. Het ene lichaam na het andere wordt gevonden. Maar in Stalins arbeidersparadijs bestaan alleen politieke misdaden.

Leo Demidov is een jonge, ambitieuze en toegewijde officier van de meedogenloze geheime dienst. Als het lichaam van Arkadi Andrejev wordt gevonden, moet hij de ouders vertellen dat de dood van hun zoontje een ongeluk was.

Maar zij zijn ervan overtuigd dat Arkadi is vermoord. Demidov twijfelt. Zijn vijanden binnen de muren van het hoofdkwartier van de geheime dienst ruiken bloed en chanteren hem. Hij wordt gedegradeerd en met zijn vrouw overgeplaatst naar een stadje diep in de Oeral. Intussen gaan de kindermoorden door...
Child 44 - 2015
Regisseur: Daniel Espinosa
Cast: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, e.a.
Schrijver: Tom Rob Smith
Oorspronkelijke titel: Child 44
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041412782
Ebook: 9789041418357
Uitgever: Ambo | Anthos
Kolyma
Het is 1956, Stalin is dood. Alles raakt in een stroomversnelling als een geheim manifest, opgesteld door Stalins opvolger Chroesjtsjov, algemeen verspreid wordt. Er zal veel veranderen in de Sovjet-Unie, is de belofte.

Niet iedereen is echter in staat om de dingen die gebeurd zijn onder de tirannie van Stalin te vergeven of te vergeten. Er zijn krachten aan het werk die op een verschrikkelijke wraak uit zijn.

Ook Leo Demidov, voormalig officier van de geheime dienst, wordt geconfronteerd met verontrustende ontwikkelingen. De twee meisjes die zijn vrouw Raisa en hij hebben geadopteerd, hebben hem zijn betrokkenheid bij de moord op hun ouders nooit vergeven. En ze staan daarin niet alleen.
Schrijver: Tom Rob Smith
Oorspronkelijke titel: The secret speech
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041414212
Ebook: 9789041418364
Uitgever: Ambo | Anthos
Agent 6
Moskou, 1965. Het is de tijd van de Koude Oorlog. De Sovjet-Unie probeert zich na de gewelddadige moorden van Stalin en de chaotische jaren vijftig die daarop volgden, opnieuw te laten gelden. Voormalig agent bij de geheime dienst Leo Demidov heeft inmiddels een rustig leven opgebouwd met zijn vrouw Raisa en hun twee geadopteerde dochters.

Wanneer zijn gezin wordt gevraagd naar New York te komen als onderdeel van een vredestoer om de verhoudingen tussen Amerika en Rusland te verbeteren, mag Leo niet mee. Terwijl hij zich paranoïde afvraagt waarom juist zijn familie hiervoor is geselecteerd, worden zijn grootste angsten werkelijkheid. Een tragische gebeurtenis verwoest alles wat hij liefheeft. Leo ziet geen andere mogelijkheid dan het heft in eigen handen te nemen en gaat op onderzoek uit. Hierbij deinst hij nergens voor terug, koste wat kost zal hij Agent 6 vinden, de sleutel voor dit mysterie.
Schrijver: Tom Rob Smith
Oorspronkelijke titel: Agent 6
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041423368
Ebook: 9789041421937
Uitgever: Ambo | Anthos