Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Lauraine Snelling

Boeken van Lauraine Snelling

Meer over Lauraine Snelling

Genre: Roman

Geboren: 1942

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lauraine Snelling


Overzicht

  • Een perfecte dag - One perfect day

Onder het noorderlicht / Under Northern Skies

  1. De beloften van de dageraad - The promise of dawn
  2. De hoop van nieuwe morgens - A breath of hope
  3. Seizoen vol genade - A season of grace
  4. Een lied van vreugde - A song of joy

Red River of the North

  1. Het land van duizend morgens - An untamed land
  2. Een morgen voor Ingeborg - A new day rising

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen perfecte dag

Dit is het verhaal van twee moeders, volslagen vreemden voor elkaar, wier levens van het ene op het andere moment totaal veranderen.

De eerste, Nora Peterson, heeft een tweeling, jongen en meisje, die in het laatste jaar van hun middelbare school zitten. Nora is vast van plan om deze kerst perfect te maken. Volgend jaar zal haar tweeling het huis uit zijn en ergens ver weg studeren. Nora’s zenuwen zijn al behoorlijk op de proef gesteld doordat haar man tijdens een zakenreis in het buitenland wordt opgehouden. Dan krijgt ze plotseling bericht over een auto-ongeluk dat haar leven op z’n kop zet.

De andere moeder is Jenna Montgomery. Het kost haar als verpleegster veel moeite om een goede balans te vinden tussen haar baan en haar privéleven. Haar dochter, Heather, heeft al van jongsaf aan een ernstige hartkwaal. Nu Heather twintig is en nog altijd op de wachtlijst staat voor een donorhart, moet Jenna op de een of andere manier in het reine zien te komen met het idee dat dit wel eens hun laatste kerst samen kan worden. Dan gebeurt ineens het wonder waar Jenna al zo lang vurig voor heeft gebeden.

Terwijl Nora worstelt met depressie en rouw, ontdekt Jenna dat wonderen ontvangen niet altijd gemakkelijk is.

Schrijver: Lauraine Snelling
Oorspronkelijke titel: One perfect day
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789051944006
Uitgever: Van Wijnen

Onder het noorderlicht / Under Northern SkiesDe beloften van de dageraad

Kan ze blijven geloven in de beloften van een nieuwe dageraad?

Kansen zijn schaars in Noorwegen, dus wanneer Rune en Signe Carlson een brief ontvangen van Runes oom, Einar Strand, waarin hij hun aanbied geld van hem te lenen voor een overtocht naar Amerika, accepteert Rune het aanbod. Signe wil liever niet vertrekken, maar Einar belooft hun land voor zichzelf, als ze hun schuld hebben afbetaald, iets wat ze zich in Noorwegen nooit kunnen veroorloven, en daarom legt ze zich bij de keuze van haar man neer.

Het leven in Noord-Minnesota is echter veel zwaarder dan Signe zich had voorgesteld. Oom Einar en tante Gerd zijn strenge, veeleisende mensen, en Signe en haar gezin moeten hard werken om de schuld te vereffenen. Bang dat ze nooit een eigen stuk land en huis zullen krijgen, begint Signes vertrouwen in God te wankelen en vraagt ze zich af: Hebben ze een fout gemaakt door te komen? En zal er wel ooit een dag aanbreken dat ze het leven zullen hebben waarvan ze hebben gedroomd?

Schrijver: Lauraine Snelling
Oorspronkelijke titel: The promise of dawn
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492408600
Ebook: 9789492408617
Uitgever: De Parel
De hoop van nieuwe morgens

Het verleden van één man kan de toekomst van hen allemaal voorgoed veranderen.

Samen met haar jongere broer Ivar vertrekt Nilda Carlson naar Amerika, naar haar oudste broer Rune en zijn gezin. Ze ziet het als een gouden kans, maar beseft tegelijk dat ook het leven daar niet makkelijk zal zijn.

Rune en Signe zijn blij als ze vernemen dat Nilda en Ivar naar Minnesota komen, maar het leven op de boerderij van de Strands blijft ondanks de verbeterde verhoudingen zwaar.

Wanneer een tragische gebeurtenis duidelijk maakt waar oom Einars woede en afstandelijkheid vandaan komen, is het meer dan ooit nodig dat de Carlsons en Strands schouder aan schouder staan en een echte familie zijn.

Schrijver: Lauraine Snelling
Oorspronkelijke titel: A breath of hope
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492408808
Ebook: 9789492408815
Uitgever: De Parel
Seizoen vol genade

Nilda Carlsons dromen staan op het punt om uit te komen, als ze een baan krijgt aangeboden door een rijke zakenvrouw in het nabijgelegen stadje Blackduck. Maar het leven in de stad komt met een prijs: de man die Nilda in Noorwegen heeft geprobeerd aan te randen is in Blackduck gearriveerd. Hij beweert een nieuw begin te hebben gemaakt, maar telkens als ze hem ziet, komen haar angsten terug.

Kan ze zich ertoe zetten om hem te vergeven en verder te gaan, of zal ze altijd in het verleden blijven steken? En is hij echt te vertrouwen?

Schrijver: Lauraine Snelling
Oorspronkelijke titel: A season of grace
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789493208155
Ebook: 9789493208261
Uitgever: De Parel
Een lied van vreugde

Als het leven haar van alle kanten kansen biedt, moet ze kiezen welke toekomst ze wil...

Minnesota, 1911. Nilda Carlson heeft het naar haar zin bij haar werkgeefster, mevrouw Schoenleber, die haar meer en meer verantwoordelijkheid geeft. Zo krijgt ze de leiding over een nieuw filantropisch project om de immigrantengemeenschap in de omgeving te helpen.

Terwijl Nilda geld inzamelt om betaalbare huizen voor de nieuwkomers in Blackduck te bouwen, zorgt een privédetective voor problemen. Daarnaast wordt ze afgeleid door haar pianolessen van de knappe onderwijzer Fritz Larsson en hoe beter ze hem leert kennen, hoe meer ze hem bewondert. Alleen is de man die haar het hof wil maken niet Fritz, maar een jongeman uit Minneapolis, wiens rijke afkomst zowel aangenaam is als ongemakkelijk aanvoelt.

Al die kansen zijn fijn, maar brengen ook een moeilijkheid met zich mee. Welke toekomst moet Nilda voor zichzelf kiezen?

Schrijver: Lauraine Snelling
Oorspronkelijke titel: A song of joy
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493208353
Ebook: 9789493208384
Uitgever: De Parel

Red River of the NorthHet land van duizend morgens

De belofte van gratis land lokt Roald en Ingeborg Bjorklund in 1880 weg uit hun huis hoog boven de fjorden in Noorwegen. Na drie lange jaren sparen en een barre overtocht naar Amerika, komen ze aan in de haven van New York. In dit nieuwe land hopen ze een goed leven te kunnen opbouwen en hun kinderen een mooie toekomst te bieden.

Het pioniersleven is onvoorstelbaar zwaar. Zelfs het meest basale gereedschap om het land te ontginnen ontbreekt. Maar de inmiddels zwangere Ingeborg houdt dapper vol. Ze heeft er alles voor over om haar dromen te verwezenlijken.

Dan breekt een verschrikkelijke winter aan. De Bjorklunds, die het klimaat nog niet goed kennen, worden overvallen door de sneeuwstormen. Ingeborgs leven verandert ingrijpend - en voorgoed.

Schrijver: Lauraine Snelling
Oorspronkelijke titel: An untamed land
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789023994053
Ebook: 9789023912132
Uitgever: Mozaïek
Een morgen voor Ingeborg

Een eigen boerderij en een goed leven in Amerika. Die droom lokte Roald en Ingeborg Bjorklund weg uit Noorwegen, om de oversteek te maken naar de prairies van het Amerikaanse Dakota. Maar tijdens een razende sneeuwstorm verdween Roald - en Ingeborgs droom veranderde in een nachtmerrie.

Onder bijna onmogelijke omstandigheden en overmand door verdriet vecht Ingeborg voor haar gezin en haar boerderij. Dan wordt het lente en komt Haakan, een verre neef van Roald, haar helpen met het zware werk op het land. Na de kille winter kan Ingeborg de vreugde die Haakan in haar leven brengt niet ontkennen.

Maar ook Roalds broer komt uit Noorwegen over om de familie te helpen. En dan worden de dingen voor Ingeborg wel erg gecompliceerd, in haar kleine huisje op de prairie...

Schrijver: Lauraine Snelling
Oorspronkelijke titel: A new day rising
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789023994299
Ebook: 9789023930280
Uitgever: Mozaïek