Boekenplank:
Kies

Boeken van Steve Sohmer

Meer over Steve Sohmer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De favoriet
De favoriet opent met een aanslag. De locatie is de bordestrap van het Capitool. De belangrijkste aanwezigen zijn de Nicaraguaanse verzetsstrijder Martinez en de Amerikaanse senator Fallon. Vertegenwoordigers van de belangrijkste persmedia zijn er getuige van hoe zeven schoten, afkomstig uit het geweer van een sluipschutter, een eind maken aan het leven van Martinez en waardoor Fallon zwaar verwond raakt.

De publiciteit die erop volgt is er de oorzaak van dat senator Fallon binnen enkele weken na de aanslag tot de grootste favoriet voor het vice-presidentschap wordt gerekend. Maar er gebeurt meer, véél meer. Zowel in de kring rond president Baker als in de topregionen van de CIA en de FBI ontstaat een grote opschudding als blijkt dat de sluipschutter een CIA-agent was. De vragen stapelen zich op.

Vanaf dat ogenblik ontwikkelt De favoriet zich tot een spannend drama met de geur van de werkelijk grote thriller. Hartstocht, meedogenloos gerepeteerde moord en verregaande ambitie bepalen de sfeer waarin alle belanghebbenden, toppolitici en veiligheidsbonzen, naar de verrassende ontknoping worden meegesleept.
Target, Favorite Son - miniserie - 1988
Regisseur: Jeff Bleckner
Cast: Harry Hamlin, Linda Kozlowski, Robert Loggia, e.a.
Schrijver: Steve Sohmer
Oorspronkelijke titel: Favorite son
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789024519422
Uitgever: Luitingh-Sijthoff