Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Stephen Solomita

Boeken van Stephen Solomita

Meer over Stephen Solomita

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): David Cray

Geboren: 1943

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Stephen Solomita


Overzicht

  • Een mooie dag om te sterven - A good day to die

Stanley Moodrow

  1. De derde arm - Force of nature
  2. Kaalslag - Forced entry

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen mooie dag om te sterven
Roland Means, een Newyorkse politieagent van Indiaans-Ierse afkomst, handelt naar eigen opvattingen over rechtvaardigheid. Met het gevolg dat hij ten slotte van de straten wordt geweerd en achter een saai bureau in het ballistisch laboratorium belandt. De chef van Means, Vanessa Bouton, biedt hem een laatste kans: haar te assisteren bij het oplossen van een serie beestachtige moorden op mannelijke prostituees. Uit het profiel van de moordenaar blijkt dat hij en Roland Means veel gemeen hebben... Een mooie dag om te sterven brengt Means oog in oog met de demonen uit zijn verleden en dwingt hem gebruik te maken van deze demonen om een seriemoordende psychopaat te bevechten.
Schrijver: Stephen Solomita
Oorspronkelijke titel: A good day to die
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-2285-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Stanley MoodrowDe derde arm
In de Lower East Side, New York, knalt een krankzinnige die zich Kubla Khan noemt, iedereen neer die hem voor de voeten loopt. Zwaar onder de dope rekent hij af met al zijn echte en vermeende vijanden: kleine dealers, burgers, politie. Terwijl een enorme politiemacht op de been wordt gebracht, probeert de ervaren rechercheur Stanley Moodrow, met zijn nieuwe partner Tilley op onorthodoxe wijze Kubla Khan en zijn dodelijke derde arm uit te schakelen. Als geen ander weet Moodrow de weg in huurkazernes, sjofele clubs, pensions en tehuizen voor daklozen. Vragend, dreigend en deals makend zet hij verbeten de jacht in op de doorgeslagen, aan crack verslaafde Kubla Khan.
Schrijver: Stephen Solomita
Oorspronkelijke titel: Force of nature
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-245-1726-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kaalslag
De - relatief - goedkope huurwoningen in Jackson Heights, New York City, vormen een aantrekkelijk object om te verbouwen tot prestigieuze kantoorpanden of luxueuze appartementen. Doelbewust proberen nietsontziende speculanten de huurders uit hun huizen weg te jagen waarbij ze geen middel uit de weg gaan: brandstichting, intimidatie, handel in verdovende middelen, verloedering, prostitutie. De bewoners roepen de hulp in van de eigenzinnige Stanley Moodrow, jarenlang werkzaam bij de Newyorkse politie en inmiddels privé-detective. Vechtend tegen de enorme Newyorkse bureaucratie trekt Moodrow alle registers open om achter de identiteit van de speculanten te komen. Maar hij kan niet voorkomen dat het eerste dodelijke slachtoffer valt...
Schrijver: Stephen Solomita
Oorspronkelijke titel: Forced entry
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-245-1063-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff