Boekenplank:
Kies

Boeken van Jo Spain

Jo Spain werkte als adviseur economische zaken bij het Ierse parlement voor ze fulltime schrijfster werd.

Meer over Jo Spain

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • De laatste verdwijning - The last to disappear
  • De perfecte leugen - The perfect lie
  • Iets te verbergen - Dirty little secrets
  • Ik beken - The confession
  • Niet meer terug - Don't look back
  • Zes duistere redenen - Six wicked reasons

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste verdwijning

Een luxe resort. Drie vermiste vrouwen. Eén lichaam...

Wanneer Alex Evans te horen krijgt dat het dode lichaam van zijn zus uit een meer in Fins Lapland is gehaald, gaat hij ervan uit dat het een ongeluk is geweest. Hij reist naar het luxe resort waar Vicky als reisleider werkte en ontmoet Agatha Koskinen, de rechercheur die het onderzoek leidt. Deze no-nonsense-politievrouw vermoedt dat er meer aan de hand is dan het in eerste instantie lijkt.

Zodra Alex hoort dat er in het verleden drie andere vrouwen zijn verdwenen, beseft hij dat het stadje meer geheimen herbergt dan hij kon vermoeden. Op deze afgelegen, bevroren plek lijkt de dood maar een hartslag verwijderd...

Schrijver: Jo Spain
Oorspronkelijke titel: The last to disappear
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026162046
Ebook: 9789026162053
Uitgever: De Fontein
De perfecte leugen

Hij beëindigde zijn leven. Nu staat zij terecht voor zijn dood...

Wanneer Erin op een ochtend de deur van hun appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, om nog net te kunnen zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt...

Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen.

Schrijver: Jo Spain
Oorspronkelijke titel: The perfect lie
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026159435
Ebook: 9789026159442
Uitgever: De Fontein
Iets te verbergen

Zes buren, zes geheimen, zes redenen om Olivia dood te wensen...

Olivia Collins heeft drie maanden dood in haar huis gelegen. Haar buren in de gated community - een verzameling van voorbeeldige huizen, gras netjes gemaaid, de bewoners rijk en succesvol - zeggen geschokt te zijn, maar niemand van hen heeft opgemerkt dat ze haar al een tijdje niet hadden gezien.

De politie stelt een onderzoek in waarbij langzaam maar zeker barsten in de façades verschijnen. Bovendien blijkt elk van de buren wel een reden te hebben om Olivia dood te wensen...

Schrijver: Jo Spain
Oorspronkelijke titel: Dirty little secrets
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026148330
Ebook: 9789026148347
Uitgever: De Fontein
Ik beken

Voormalig bankier Harry McNamara wordt in zijn eigen huis op brute wijze vermoord, onder de ogen van zijn vrouw Julie. Het heeft er alle schijn van dat Harry's vele zonden - corruptie en verraad - hem noodlottig zijn geworden. Een uur later meldt de indringer zich bij de politie en legt een bekentenis af. Er zijn nu een slachtoffer, een verdachte en een ooggetuige. Case closed.

Maar de aanhoudende onrust van Julie geeft aanleiding voor twijfel. Is de verklaring van de dader ingegeven door schuldgevoel of is het zijn eerste stap in een groter plan?

Schrijver: Jo Spain
Oorspronkelijke titel: The confession
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026145186
Ebook: 9789026145193
Uitgever: De Fontein
Niet meer terug

De perfecte honeymoon. De liefde van je leven. Een dodelijk geheim dat alles verandert...

Luke werd door zijn vrouw Rose verrast met een verlate huwelijksreis in een Caribisch paradijs. Maar nu ze hun koffers pakken om weer naar huis te gaan, biecht Rose hem op dat zij op de dag dat ze Londen verlieten, thuis belaagd werd door een agressieve man uit haar verleden. Uit zelfverdediging heeft ze hem gedood en nu ligt er dus een lijk in hun appartement.

Luke weet maar één persoon die hen kan helpen: Mickey. Zij kan degene zijn die ervoor moet zorgen dat Rose nooit meer hoeft te vluchten. Maar sommige leugens zijn te groot om voor te blijven...

Schrijver: Jo Spain
Oorspronkelijke titel: Don't look back
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026167195
Ebook: 9789026167218
Uitgever: De Fontein


Zes duistere redenen

Eén gezin. Zes verdachten. Tien jaar leugens...

Tien jaar geleden verdween Adam Lattimer, zonder een woord. Maar nu is hij er opeens weer, en zijn broers en zussen komen (met tegenzin) samen. James, Ellen, Kate, Ryan en Clio hebben elk zo hun vragen bij Adams terugkeer. De reünie wordt gevierd op het zeiljacht van vader Frazer, de patriarch. Maar hij zal later die avond niet meer van boord stappen, want dan heeft iemand Frazer, die absoluut geen geliefde vader was, van boord geduwd.

Rechercheur Downes onderzoekt de moord. Het blijkt dat alle zes kinderen een goed motief hebben...

Schrijver: Jo Spain
Oorspronkelijke titel: Six wicked reasons
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026153280
Ebook: 9789026153297
Uitgever: De Fontein