Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Specht

Meer over Robert Specht

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De wraak van Betty Fairchild
Betty Fairchild is mooi, rijk en de droom van alle jongens in Greenview, South Carolina. Tot ze op een dag in 1967 op beestachtige wijze wordt vermoord. Twee mannen zijn betrokken bij de zaak: de een intelligent, ambitieus, zwart en de minnaar van Betty, de ander arrogant, gemeen, blank en Betty's ex-vriend.

De bewoners van Greenview hebben hun oordeel al klaar en het wankel evenwicht tussen blank en zwart lijkt ruw verstoord te worden. Maar de moord wordt nooit officieel opgelost en met het verstrijken van de tijd vergeet men de gruwelijke gebeurtenis.

Drew Summers, geboren twee maanden na Betty's dood, heeft een veelbelovende carrière in New York, een aantrekkelijke verloofde en een prettig leven. Maar op een nacht heeft ze een vreselijke droom, waaruit ze doodsbang wakker wordt - schreeuwend met een zuidelijk accent.

Dit is het begin van een reeks angstaanjagende gebeurtenissen. Drew wordt als door een magneet naar Greenview getrokken, waar de bewoners haar verbijsterd aanstaren: Drew lijkt als twee druppels water op Betty Fairchild. En niet alleen ziet ze er hetzelfde uit, ze weet ook alle bijnamen en geheimen die jarenlang bewaard zijn gebleven...

Drews onthullingen brengen een golf van opwinding teweeg in Greenview. En niet alleen bij de man die Betty Fairchild bijna vierentwintig jaar geleden heeft vermoord...
Schrijver: Robert Specht
Oorspronkelijke titel: The soul of Betty Fairchild
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026972645
Uitgever: Van Holkema & Warendorf