Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Cathy Cash Spellman

Boeken van Cathy Cash Spellman

Meer over Cathy Cash Spellman

Genre: Roman

Geboren: 1941

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • En de wind fluistert haar naam - Paint the wind
  • Waar ik liefhad wil ik sterven - So many partings
  • Zoveel liefde, zoveel tranen - An excess of love

gedetailleerd overzicht

OverzichtEn de wind fluistert haar naam
En de wind fluistert haar naam is een roman over een jonge vrouw die ongetemd is als de prairie en veel mooier dan goed voor haar is. Zij is te trots voor tranen. Zij wil op eigen benen kunnen staan en haar artistieke talenten ontplooien. En zij moet kiezen tussen drie sterke mannen die haar wanhopig graag willen liefhebben.

In het jaar 1864, als de Amerikaanse Burgeroorlog ten einde loopt, ontsnapt Fancy Deverell op het nippertje aan de dood. Met het beeld van haar door bandieten vermoorde ouders voor altijd in haar geheugen gebrand, ontvlucht Fancy haar geboortegrond, de eens zo prachtige suikerrietplantage 'Beau Rivage' in het zuidelijke Louisiana. Samen met haar redder, de oude wijze slaaf Atticus, reist zij naar het westen.

Daar moet Fancy leren wat het betekent om in een ruwe mannenwereld te overleven. Momenten van hartstocht en triomf, maar ook bittere teleurstellingen vallen haar ten deel. Fancy kan haar dromen en ambities echter niet loslaten. Zij vecht voor haar toekomst met vlammende vermetelheid.

En dan zijn er nog die drie grote liefdes in haar leven. Zal een van hen Fancy voor altijd gelukkig kunnen maken?
Schrijver: Cathy Cash Spellman
Oorspronkelijke titel: Paint the wind
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789051122039
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Waar ik liefhad wil ik sterven
Tom Dalton groeit op in de sloppen van Ierland. Zijn jeugdjaren worden gekenmerkt door troosteloze armoede, bloedig geweld en een gruwelijk geheim dat Tom overal waar hij gaat als een schaduw achtervolgt.

Ten einde raad besluit Tom de ellende van zijn jonge jaren te ontvluchten en naar Amerika te emigreren, om daar zijn fortuin te maken, zich algemeen aanzien te verwerven en het onrecht dat hem in zijn jeugd werd aangedaan te wreken.

Waar ik liefhad, wil ik sterven vertelt het levensverhaal van Tom Dalton, zijn familieleden en zijn nakomelingen: van hun liefdes en hun teleurstellingen, van hun hartstochten en hun verlangens, van hun triomfen en hun nederlagen, van hun momenten van opperste geluk en van troosteloze eenzaamheid.
Schrijver: Cathy Cash Spellman
Oorspronkelijke titel: So many partings
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789051122640
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Zoveel liefde, zoveel tranen
Zoveel liefde, zoveel tranen is een familiesaga, vol van betoverende hartstocht en legendarische heldendaden, zich afspelend in het Ierland van het begin van de twintigste eeuw; een roerige, kolkende periode.

In die tijd leven Constance en Elizabeth FitzGibbon - de een wild en eigenzinnig als de golven van de zee, de ander bezield en ingetogen als het Ierse landschap. Hun trouw aan elkaar is zó sterk; het verlangen naar hun minnaars zó diep; hun liefde voor Ierland zó fel dat grootste gevolgen onvermijdelijk zijn.

Samen trotseren Elizabeth en Constance wrede teleurstellingen. Samen vechten zij voor hun idealen, met zoveel vlammende vermetelheid en rusteloze hartstocht, met zoveel liefde, zoveel tranen.
Schrijver: Cathy Cash Spellman
Oorspronkelijke titel: An excess of love
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789067901192
Uitgever: Kadmos