Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Penina Keen Spinka

Boeken van Penina Keen Spinka

Meer over Penina Keen Spinka

Genre: Roman

Geboren: 1945

Geboorteland: Verenigde Staten


Clan van de Wolf

  1. Het maanlied van de wolf - Picture maker
  2. De lokroep van de wolf - Dream weaver

gedetailleerd overzicht

Clan van de WolfHet maanlied van de wolf
Zij wordt geboren in Noord-Amerika, in de machtige vrouwenclan van de Wolf. Met haar tekeningen voorspelt ze de toekomst. Zo redt ze haar geliefde volk van de ondergang. Maar zelf wordt Tekenvrouw gevangen genomen en ernstig mishandeld door de oorlogszuchtige Algonquins.

Ze ontsnapt en belandt na maandenlange omzwervingen in een dorpje van de Naskapi in het oosten van Canada. Helaas vindt Tekenvrouw ook bij deze vredelievende stam geen rust. Ze reist weer verder, steekt een ijzige oceaan over en voegt zich bij de Inuit.

Daar ontmoet ze de Noorse jager Halvard, die haar grote liefde wordt. Samen zeilen ze naar Groenland om een nieuw leven op te bouwen. Maar Tekenvrouw kan haar noodlot niet ontlopen. Ze wordt verstoten en het leven van haar jonge dochter staat op het spel. Dapper en vastberaden strijdt Tekenvrouw om het voortbestaan van haar nageslacht.
Schrijver: Penina Keen Spinka
Oorspronkelijke titel: Picture maker
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044305746
Uitgever: The House of Books
De lokroep van de wolf
Vele eeuwen geleden staken de Vikingen de grote oceanen over. In de majestueuze wildernis van Noord-Amerika vonden zij hun nieuwe thuisland. Daar trouwt de jonge Indiaanse Tekenvrouw met de Noorse jager Halvard. Zij gaan in Groenland wonen en krijgen een dochter, Ingrid.

Maar het land raakt bitter verdeeld door bloed en oorlog. Het gezin van Tekenvrouw wordt verbannen. Ingrid groeit op tot een prachtige jonge vrouw met een bijzondere gave. Zij is vastbesloten te ontsnappen aan haar tragische lot.

Gehoor gevend aan de machtige roep van haar moeders bloed, besluit zij terug te keren naar de indiaanse vrouwenclan van de Wolf. Het wordt een lange, gevaarlijke reis...
Schrijver: Penina Keen Spinka
Oorspronkelijke titel: Dream weaver
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044310528
Uitgever: The House of Books