Boekenplank:
Kies

Boeken van Dana Spiotta

Meer over Dana Spiotta

Genre: Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Bliksemveld - Lightning field
  • Vermoorde onschuld - Innocents and others

gedetailleerd overzicht

OverzichtBliksemveld

Mina runt voor haar vriendin Lorene drie restaurants in het altijd bruisende Los Angeles. Ze heeft twee minnaars, een succesvolle echtgenoot en een welvarend leven. Ondanks haar schijnbaar gelukkige bestaan heeft ze echter het gevoel dat het leven haar ontgaat. Wanneer haar minnaars haar elk op hun eigen manier bedriegen, besluit Mina haar broer Michael, die ze al jaren niet meer heeft gezien, op te zoeken.

Samen met Lorene rijdt ze dwars door de Verenigde Staten naar New York, waar haar broer woont. Tijdens deze reis wordt ze zich bewust van de doelloosheid en de tekortkomingen van haar leven. Mina leert in te zien dat schoonheid, welvaart en perfectie geen garantie vormen voor geluk.

Schrijver: Dana Spiotta
Oorspronkelijke titel: Lightning field
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789025410902
Uitgever: Atlas Contact
Vermoorde onschuld

Twee vriendinnen groeien op in het Los Angeles van de jaren tachtig en besluiten filmmakers te worden. Meadow en Carrie lijken in alles op elkaar - behalve in hun opvattingen over seks, macht, films maken en normen en waarden.

Ze ontmoeten Jelly, een einzelgänger wier intiemste contacten via de telefoon verlopen. Jelly is ouder, sexy en mysterieus. Ze belt machtige mannen ongevraagd op en verleidt hen, niet met seks maar door naar hen te luisteren. Ze nodigt hen uit om zichzelf bloot te geven - en dat doen ze ook.

Spiotta is een zeer begaafd schrijfster met een griezelig goed gevoel voor de absurde en droevige elementen van het moderne leven, en een onfeilbaar oor voor de manier waarop mensen vandaag de dag communiceren en proberen het hoofd boven water te houden.

Schrijver: Dana Spiotta
Oorspronkelijke titel: Innocents and others
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048831319
Ebook: 9789048831326
Uitgever: Hollands Diep