Boekenplank:
Kies

Boeken van Michelle Spring

Meer over Michelle Spring

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1947

Geboorteland: Canada


Laura Principal

  1. Hinderlijk gevolgd - Every breath you take
  2. Ren voor je leven - Running for shelter
  3. Moorddadig kind - Standing in the shadow
  4. Schijn bedriegt - Nights in white satin
  5. Verloren zoon - In the midnight hour

gedetailleerd overzicht

Laura PrincipalHinderlijk gevolgd
Laura Principal, die haar academische carrière in Cambridge heeft opgegeven om privédetective te worden, bezit samen met haar vriendin Helen Cochrane een cottage in Norfolk. Ze worden door geldgebrek gedwongen een huurder in het huisje te nemen. Laura heeft van meet af aan een slecht gevoel over deze Monica Harcourt, die overdreven schrikachtig is. Als Monica op brute wijze vermoord wordt, gooit Laura zich volledig op het onderzoek. Ze ontdekt dat Monica gestalkt werd, maar ondervindt tevens dat de dader steeds dichter bij haar eigen huis en haard komt, totdat meer dan één leven op het spel staat.
Schrijver: Michelle Spring
Oorspronkelijke titel: Every breath you take
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-453-0031-1
Uitgever: BZZTôH
Ren voor je leven
Voor nieuwbakken privédetective Laura Principal lopen de zaken uitstekend. Maar deze toestand verandert dramatisch als ze tijdens een opdracht in het huis van een rijke cliënt een foto in de handen van de Filippijnse huishoudelijke hulp achterlaat. Binnen vierentwintig uur is de hulp echter spoorloos verdwenen. Waar is ze gebleven? En waarom ontkennen haar werkgevers dat zij ooit heeft bestaan? In een poging zowel haar als de foto terug te vinden, wordt Laura geconfronteerd met wreedheid, kidnapping en een lijk in een steeg, en leert ze een aantal dingen over zichzelf die ze liever niet had geweten.
Schrijver: Michelle Spring
Oorspronkelijke titel: Running for shelter
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-453-0281-0
Uitgever: BZZTôH
Moorddadig kind
Hoe kan het dat een kind ineens verandert in een koelbloedige moordenaar? De elfjarige Daryll Flatt gooit vanuit zijn boomhut een betonblok op het hoofd van zijn pleegmoeder en verbrijzelt daarmee haar schedel. Klaarblijkelijk was hij kwaad omdat hij wat speelgoed kwijt was. Als hij vervolgens deze afschuwelijke misdaad erkent, wordt de zaak als gesloten beschouwd. Twee jaar later gaat Howard, Darylls oudere broer, gebukt onder misplaatste schuldgevoelens omdat hij niet aanwezig was toen zijn broertje hem nodig had. Ook hij kan nog steeds niet bevatten wat Daryll destijds heeft bezield. Howard roept ten einde raad de hulp in van privédetective Laura Principal. Al bij het begin van haar onderzoek wordt Laura geconfronteerd met een aantal verontrustende en onbeantwoorde vragen. Ondertussen toont iemand grote interesse in Laura's onderzoek en voelt ze dat ze wordt geobserveerd.
Schrijver: Michelle Spring
Oorspronkelijke titel: Standing in the shadow
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-453-0271-3
Uitgever: BZZTôH
Schijn bedriegt
Cambridge in mei, de examens zijn afgelopen en iedereen viert feest. De studenten van het prestigieuze St. John's College hebben een groots bal georganiseerd dat de hele nacht zal duren. Privédetective Laura Principal is ingehuurd om de orde te bewaren. De nacht verloopt ogenschijnlijk zonder noemenswaardige incidenten. Maar de volgende dag wordt Katie vermist; tijdens het bal bleek ze ineens verdwenen te zijn. Gekleed in een witsatijnen jurk en met haar blonde krullen leek ze wel een engel. Maar is Katie wel zo onschuldig als ze eruit ziet? Er doen namelijk geruchten de ronde... Laura gaat op onderzoek uit om te achterhalen wat er met Katie is gebeurd en ontdekt dat niets is zoals het lijkt. Achter de eerbiedwaardige façade van St. John's College gaan vele geheimen schuil. Maar wat hebben ze te maken met de verdwijning van Katie?
Schrijver: Michelle Spring
Oorspronkelijke titel: Nights in white satin
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5501-730-2
Uitgever: BZZTôH
Verloren zoon
De vierjarige zoon van Olivia en Jack Cable verdween twaalf jaar geleden zonder enig spoor achter te laten. De kleine Timmy was samen met zijn vader in de buurt van hun zomerhuisje op het strand aan het spelen. Nadat zijn vader hem enkele minuten alleen had gelaten, bleek de jongen van de aardbodem verdwenen te zijn. Door politie en detectives is jarenlang vergeefs naar het verdwenen jongetje uit Cambridge gezocht. Maar dan ontvangt Jacks zwager, de broer van Olivia, chantagebrieven van iemand die claimt op de dag van Timmy's verdwijning ook op het strand te zijn geweest. Olivia Cable heeft het verlies van haar zoontje nooit kunnen verwerken. Twaalf jaar na zijn verdwijning ziet ze Liam, een zestienjarige student, op straat bedelen. Olivia is ervan overtuigd dat dit haar vermiste zoon is en ze besluit privédetective Laura Principal uit te laten zoeken waar Liam precies vandaan komt en wat zijn achtergrond is. Tijdens deze speurtocht naar de waarheid in dit verhaal over identiteit, aanbidding en dood komt Laura echter zelf oog in oog te staan met een verlies dat haar eigen wereld welhaast doet instorten.
Schrijver: Michelle Spring
Oorspronkelijke titel: In the midnight hour
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5501-872-4
Uitgever: BZZTôH