Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Madeleine St John

Boeken van Madeleine St John

Meer over Madeleine St John

Genre: Roman

Geboren: 1941 / Overleden: 2006

Geboorteland: Australië


Overzicht

  • De kern van de zaak - The essence of the thing
  • De vrouwen in het zwart - The women in black

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kern van de zaak

Londen in de jaren ’90. Nicola gaat even naar buiten om sigaretten te halen. Wanneer ze terugkomt wordt ze zonder pardon op straat gezet door haar vriend Jonathan. ‘Het werkt gewoon niet’, zegt hij. Haar wereld is verstoord. Nicola zoekt het advies op van haar getrouwde vrienden, die er ook niks van begrijpen.

In flashbacks komen Nicola en Jonathan elkaar voor het eerst tegen, worden ze verliefd, trekken ze bij elkaar in. In het heden manoeuvreren ze het warrige proces van twee verstrengelde levens weer uit elkaar halen.

De kern van de zaak is een gevoelige en grappige roman. St John schrijft met een scherp oog voor het absurde van de liefde, de eigenaardigheden van stellen die lang samenzijn en de waarde van goede vriendschappen.

Schrijver: Madeleine St John
Oorspronkelijke titel: The essence of the thing
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789038807171
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
De vrouwen in het zwart

De vrouwen in het zwart weten niet waar ze het moeten zoeken, zo druk hebben ze het. Het chique warenhuis waar ze werken barst uit zijn voegen.

Het is Sydney in de jaren ’50 en ze hebben nog net genoeg tijd in hun loeihete dag om te dromen, te roddelen en plannen te maken. Tegen de tijd dat het laatste afgeprijsde jurkje is verkocht, zijn de dames van de afdeling avondjurken van F.G. Goode’s op nét een ander pad gezet in hun leven.

Schrijver: Madeleine St John
Oorspronkelijke titel: The women in black
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789038809328
Ebook: 9789038807164
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar