Boekenplank:
Kies

Boeken van Helle Stangerup

Meer over Helle Stangerup

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1939 / Overleden: 2015

Geboorteland: Denemarken


Overzicht

  • Gele handschoenen - Gule handsker
  • Spiegeldans - Spejldans
  • Wolfstijd - Ulvetid

gedetailleerd overzicht

OverzichtGele handschoenen
Ingeborg Magnus, een jonge, intelligente vrouw bezoekt haar oude, niet helemaal normale tante die op een eiland woont en ontdekt bij de kerk een graf waarop letterlijk haar naam en een volkomen gelijkend portret staan.

Zij gaat op onderzoek uit en verneemt dat haar naamgenote zo'n twintig jaar geleden door haar moeder, de tante van Ingeborg, vermoord zou zijn. Ze kan zich niet voorstellen dat deze tante de moord heeft begaan en wordt nog in deze veronderstelling gesterkt doordat haar tante altijd heeft ontkend.

De verwikkelingen die zich bij haar navorsingen verder voordoen boeien in hoge mate. De sfeer van de enge gemeenschap op dit kleine eiland wordt treffend weergegeven en de onthulling ten slotte is verrassend.
Schrijver: Helle Stangerup
Oorspronkelijke titel: Gule handsker
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Van Kampen & Zoon
Spiegeldans
Zij hoorde het blaffen van de hond, ze zag de lichten van de auto schuin naast zich en ze had het gevoel alsof de gebeurtenissen op hol waren geslagen; steeds wilder, steeds gevaarlijker. De auto passeerde haar en voor ze wist wat er gebeurde, was ze omringd door drie mannen in uniform.

De arrestatie vond plaats op een warme augustusavond in Oost-Berlijn bij het Russische oorlogsmonument. Ze was altijd verzot geweest op spanning en sensatie. Totdat ze had gezien wat daar lag in die ruïne, vlak bij het Hilton Hotel. Van dat moment af was het spel gespeeld, de dans voorbij, het valluik dichtgeslagen...
Schrijver: Helle Stangerup
Oorspronkelijke titel: Spejldans
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Van Kampen & Zoon
Wolfstijd
Anna heeft het gevoel dat haar man Tom steeds sterker onder invloed komt te staan van Ellinor, die bij hen in huis is. Haar belangstelling voor wolven werkt op Tom zo aanstekelijk, dat er meer en meer wolven worden aangekocht. Het hele huis stinkt naar het bloed van het vlees waarmee de wolven worden gevoed.

Dan doen zich geheimzinnige verschijnselen voor. Door hun huis staan wolvensporen, die regelrecht naar een raam lopen, waar ze plotseling ophouden. Als Anna op een nacht in de kamer van Ellinor gaat kijken omdat ze een gek geluid heeft gehoord, blijkt Ellinor er helemaal niet te zijn. Pas veel later duikt zij op, nat en vreemd, alsof ze de hele nacht buiten heeft rondgezworven.
Schrijver: Helle Stangerup
Oorspronkelijke titel: Ulvetid
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789023655053
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar